Malalties

Sanitat eleva a 198 els casos de verola del mico a Espanya

Més de la meitat dels casos analitzats, 204 sobre 402, s’han descartat després de donar negatiu en les proves

Sanitat eleva a 198 els casos de verola del mico a Espanya
2
Es llegeix en minuts

L’Institut de Salut Carlos III ha confirmat aquest dilluns 198 casos de verola del mico, dotze més després del cap de setmana, segons ha informat el Ministeri de Sanitat.

Sanitat indica que, fins ara, els laboratoris de l’Institut Carlos III han rebut mostres que pertanyen a 402 casos sospitosos de «monkeypox» o verola del mico, dels quals 198 són positius i 204 més han sigut descartats al donar un resultat negatiu per a verola humana i per a altres «orthopoxvirus».

La Comunitat de Madrid concentra 183 del total de casos d’Espanya, després que la seva Conselleria de Sanitat n’hagi notificat 32 més des de dissabte, mentre que 40 més estan pendents dels resultats de les proves de laboratori i 113 han sigut descartats.

Els hospitals a les comunitats autònomes van començar la setmana passada a fer proves PCR per a la detecció del virus del mico, un diagnòstic que és possible gràcies al fet que l’Institut de Salut Carlos III va aconseguir el primer esborrany de la seqüència completa a partir de les mostres de 23 pacients infectats.

D’aquesta manera, comunitats com Madrid, amb el nombre més alt de casos a Espanya, fa ja aquestes proves a quatre laboratoris de Microbiologia dels hospitals de La Paz, Doce de Octubre, Ramón y Cajal i Gregorio Marañón, a més del Laboratori Regional de Salut Pública de l’Hospital d’Emergències Infermera Isabel Zendal.

En una setmana els cinc laboratoris de la Comunitat de Madrid han realitzat 99 proves, de les quals 66 han sigut casos positius i 33 casos descartats.

Casos mundials

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha comunicat aquest cap de setmana que els casos de verola del mico vinculats a l’actual brot en països no endèmics ascendeixen actualment a 780, el 88% diagnosticats a Europa, segons l’últim informe de situació epidemiològica.

Els laboratoris han confirmat aquest patogen en 27 països no pertanyents a les regions endèmiques de l’Àfrica central i occidental, i el Regne Unit és el país amb més contagis, per sobre dels 200, seguit d’Espanya i Portugal, que arriben als 153.

Notícies relacionades

Així mateix, al Canadà i Alemanya es calculen per sobre dels cinquanta.

A més, s’han registrat més d’una desena de casos als EUA, Bèlgica, França, Itàlia i els Països Baixos, a més de dos contagis a l’Argentina i un a Mèxic, d’acord amb les dades rebudes per l’OMS des de les xarxes sanitàries nacionals.