Gratis i confidencial

024: El nou telèfon de prevenció del suïcidi

Experts assenyalen que 11 persones se suïciden cada dia a Espanya i 220 ho intenten

024: El nou telèfon de prevenció del suïcidi

Ministerio de Sanidad

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Ministeri de Sanitat presentarà dilluns vinent la línia 024 d’atenció a la conducta suïcida, una iniciativa que començarà a funcionar en pròximes dates i que gestionarà Creu Roja per atendre persones amb risc de suïcidi assegurant la seva «confidencialitat, accessibilitat i immediatesa en la resposta».

El telèfon 024 es posa en marxa després de peticions i iniciatives d’associacions, col·lectius i partits polítics per millorar l’estratègia d’atenció a la salut mental a Espanya, una necessitat de millora apressada, entre altres motius, pels efectes negatius de la pandèmia en els ciutadans aquests anys.

El telèfon d’ajuda preventiva a les persones amb risc de conducta suïcida serà gratuït, anònim i confidencial, tal com va establir la Direcció General de Salut Pública en una resolució publicada el 10 de febrer passat.

Els suïcidis segueixen a l’alça a Espanya

L’últim any han aflorat diversos estudis de fundacions i associacions relatius a la conducta suïcida, com va posar de manifest la Fundació d’Ajuda a Nens i Nenes i Adolescents en Risc, que va alertar fa mesos que les trucades al seu telèfon de prevenció per conducta suïcida (ideació o intent) s’han multiplicat gairebé per 20 en l’última dècada i les relacionades amb autolesions ho han fet per 56.

Notícies relacionades

Així mateix, un plafó d’experts va evidenciar l’abril al Senat que 11 persones se suïciden cada dia a Espanya i 220 ho intenten i van apuntar que la corba de suïcidi no aconsegueix doblegar-se, segueix a l’alça amb unes xifres dramàtiques, gairebé 4.000 morts el 2020.

L’acte de presentació de la línia 024 serà presidit a Madrid per la ministra de Sanitat, Carolina Darias, i hi intervindran l’autora del llibre «Te nombro», Dolors López, la subdirectora de l’Àrea de Coneixement de Salut de Creu Roja, Fátima Cabello, i el president de la Confederació de Salut Mental d’Espanya, Nel González.