Drets Socials

Cervera defensa la inversió en llits per aïllar els avis en plena pandèmia

La consellera defensa que l’única mesura per prevenir la covid al principi era l’aïllament

Cervera defensa la inversió en llits per aïllar els avis en plena pandèmia

MEDICOS SIN FRONTERAS

1
Es llegeix en minuts
Elisenda Colell
Elisenda Colell

Redactora

Especialista en pobresa, migracions, dependència, infància vulnerable, feminismes i LGTBI

Ubicada/t a Barcelona

ver +
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La consellera de Drets Socials de la Generalitat, Violant Cervera, ha defensat aquest dimecres la inversió del Govern per garantir que a les residències catalanes hi hagués llits lliures per aïllar els avis amb covid en plena pandèmia, quan encara no hi havia vacunes contra el coronavirus.

Ho ha dit en una interpel·lació de la diputada de Cs Anna Grau al Parlament, que li ha preguntat pels 7,8 milions que la Generalitat va abonar a centres per reservar espais per a residents amb covid que no van arribar a ser ocupats, segons va publicar EL PERIÓDICO.

«¿Hi ha hagut o hi ha un 3% amb bata blanca?», s’ha preguntat Grau, que ha demanat més transparència i control al Govern en les licitacions socials i sanitàries i erradicar males praxis en aquest àmbit.

L’aïllament, l’única opció

Cervera ha mantingut que el Govern va adoptar un decret llei que reservava places per aïllar els avis després que el Parlament aprovés una resolució que instava a garantir «espais d’aïllament» als centres residencials en un ple monogràfic el juliol del 2020.

Notícies relacionades

Ha recordat que en aquest moment l’aïllament era l’única mesura per prevenir contagis de covid, ja que encara no hi havia vacunes disponibles, i que després el Parlament va convalidar el decret: «Demanar disculpes, les que faci falta, perquè això va ser terrible per molts ciutadans».

«Però s’ha de recordar també que terrible va ser aquesta època, la desinformació i la incapacitat de totes les autoritats sanitàries per poder-la combatre. L’única eina que es va trobar llavors era l’aïllament», ha afegit.