«Per precaució»

Ferrero retira lots de Kinder a Espanya per casos de salmonel·la a Europa

Els productes afectats són Kinder Sorpresa, Kinder Schokobons, Sorpresa Maxi i Happy Moments amb data de caducitat entre el 26 de maig i el 21 d’agost

Ferrero retira lots de Kinder a Espanya per casos de salmonel·la a Europa
1
Es llegeix en minuts
EFE

Ferrero Ibérica ha retirat aquest dimecres del mercat espanyol «alguns» lots de productes Kinder fabricats a Bèlgica davant les sospites que puguin ser els causants de diversos casos de salmonel·la identificats en altres països europeus.

Els casos de salmonel·la localitzats i retirats a França i potencialment vinculats al consum d’aquests productes tenen la mateix soca en termes genètics que la responsable d’una epidèmia al Regne Unit i a Irlanda, han assenyalat les autoritats franceses.

En un comunicat, Ferrero Ibérica ha informat que els productes que es retiren del mercat espanyol són Kinder Sorpresa edició Nadal (amb data de caducitat el 20 d’abril), Kinder Schokobons, Sorpresa Maxi i Happy Moments (tots amb data de caducitat entre el 26 de maig i el 21 d’agost).

Decisió «voluntària», a diferència d’altres països

La companyia ha concretat que «no s’ha detectat presència de salmonel·la en les anàlisis fetes en cap producte Kinder». En aquest sentit, la companyia ha defensat que la decisió de retirar els productes a Espanya és «voluntària», a diferència del que ha passat en altres països, on han intervingut les autoritats sanitàries.

Notícies relacionades

Es tracta, per tant, d’una «mesura de precaució» perquè Ferrero «es pren molt seriosament la seguretat alimentària» i té com a «màxima prioritat la seguretat dels consumidors», diu l’empresa.

Ferrero recomana a les persones que hagin comprat els productes afectats que no els consumeixin i que es posin en contacte amb l’equip d’atenció al consumidor.

Temes:

Alimentació