Alerta alimentària

Es retiren del mercat francès xocolatines Kinder per sospites de salmonel·la

  • Totes aquestes xocolatines es van fabricar a la mateixa factoria de Ferrero a la ciutat belga d’Arlon

1
Es llegeix en minuts
EFE

Diversos productes de xocolata de la marca Kinder fabricats a Bèlgica han sigut retirats del mercat francès davant les sospites que puguin ser els causants de 21 casos de salmonel·la que s’han identificat al país, vuit dels quals van necessitar una hospitalització.

La Direcció General de Sanitat de França (DGS) ha explicat aquest dimarts en un comunicat que les seves investigacions han posat en evidència que els 15 malalts que han sigut interrogats fins ara han explicat que van consumir en els dies anteriors a la manifestació dels símptomes de la intoxicació algun dels productes Ferrero designats.

Es tracta de Kinder Surprise en format de 20 grams; Kinder Schoko-Bons amb dates de caducitat entre finals d’abril i finals d’agost; Kinder Happy Moment i Kinder Mix amb dates de caducitat a finals d’agost en diferents formats.

Notícies relacionades

Totes aquestes xocolatines es van fabricar a la mateixa factoria de Ferrero a la ciutat belga d’Arlon.

Els casos de salmonel·la localitzats a França i potencialment vinculats al seu consum –amb una edat mitjana de quatre anys– tenen la mateixa soca en termes genètics que la responsable d’una epidèmia al Regne Unit i a Irlanda associada igualment a certs productes Kinder, segons va assenyalar la DGS.