L’epidèmia de grip arriba a Catalunya

Argimon confirma la progressió «vertical» de casos i tem per la població gran i vulnerable

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +

Catalunya ha entrat ja en una fase d’epidèmia de grip. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha dit aquest dijous en una atenció als mitjans que els casos de grip estan pujant «de manera vertical» a Catalunya, Espanya i altres països del voltant. «Ens preocupa pels estralls que aquesta malaltia pot causar en la gent gran», ha explicat el conseller, i ha recordat que la millor manera de prevenir-la és a través de la mascareta, la bona higiene de mans i la distància social. 

Notícies relacionades

Quant a la retirada de les mascaretes a les aules i, posteriorment, a la resta d’interiors, Argimon ha argumentat que «no hi ha consens» entre les diferents autonomies. Aquesta mesura és de competència estatal, no autonòmica. Catalunya defensa començar a treure progressivament els tapaboques en els cursos dels alumnes més petits i continuar amb els grans. «Tornarem a debatre-ho en el Consell Interterritorial de la setmana vinent», ha insistit el conseller.

Argimon no ha volgut dir quan arribarà a Catalunya el vol amb nens ucraïnesos amb processos oncològics. Fonts consultades per EL PERIÓDICO assenyalen que està previst que aterri aquest divendres.