Coronavirus

El comitè d’emergències de l’OMS adverteix que la pandèmia és «lluny d’haver-se acabat»

L’organisme afirma que la Covid segueix en expansió internacional i conclou que s’ha de donar una resposta global

El comitè d’emergències de l’OMS adverteix que la pandèmia és «lluny d’haver-se acabat»

Joan Cortadellas

1
Es llegeix en minuts

La pandèmia de Covid és «lluny d’haver-se acabat», ha advertit aquest dimarts el comitè d’emergències de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), que ha insistit als països a reconèixer totes les vacunes homologades per l’agència.

Aquest comitè es reuneix cada tres mesos per fer un balanç de la situació. Així, després de la seva última trobada la setmana passada, ha publicat una declaració en què afirma que «tot i que s’ha progressat gràcies a un ús més gran de les vacunes contra la Covid i els seus tractaments, l’anàlisi de la situació actual i els models de previsió indiquen que la pandèmia és lluny d’haver-se acabat».

El comitè també va indicar que va decidir per unanimitat que la pandèmia constitueix un fet extraordinari que continua perjudicant la salut de les poblacions de tot el món, presenta un risc de propagació internacional i pertorbació del trànsit internacional, i necessita una resposta internacional coordinada.

Passaport Covid, insuficient en l’àmbit internacional

Notícies relacionades

Així, en les seves recomanacions als governs, el comitè continua oposant-se al principi del passaport de vacunes en els viatges internacionals, a causa de la distribució desigual dels immunitzants al món.

A més també demana als estats «reconèixer les vacunes que han rebut l’autorització d’ús d’emergència» de l’OMS. I fins ara, l’OMS ha donat la seva homologació a dues vacunes d’ARN missatger (Moderna i Pfizer/BioNTech), dos immunitzants xinesos de Sinopharm i Sinovac, el de Johnson & Johnson i diverses versions d’AstraZeneca.

Temes:

OMS Coronavirus