Lluita contra la pandèmia

Catalunya aixeca aquest divendres les restriccions a les reunions socials

  • Les trobades socials podran superar les 10 persones i les cerimònies religioses se celebraran sense límit d’aforament

Catalunya permitirá las reuniones sociales de más de 10 personas

Catalunya permitirá las reuniones sociales de más de 10 personas / Manu Mitru (Delegaciones)

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha anunciat aquest dimarts que divendres decauran totes les restriccions per Covid que tenen a veure «amb drets fonamentals», és a dir, que es podran fer reunions socials amb més de 10 persones i celebrar cerimònies religioses sense límit d’aforament. El Procicat està reunit per concretar els detalls d’aquests canvis, que es produeixen després d’una millora dels indicadors de la cinquena onada de la pandèmia.

En aquesta mateixa reunió del Procicat es decidirà si hi ha canvis en el percentatge d’espectadors que puguin assistir a esdeveniments esportius, ha afegit Plaja, que ha concretat que als pavellons de més de 10.000 persones podria ascendir el percentatge al 40% de capacitat admesa.

Notícies relacionades

Sobre l’oci nocturn, ha dit que el Govern espera reobrir-lo tan aviat com sigui possible sempre que les dades de la pandèmia ho permetin: «Som els primers que empatitzem amb les dificultats del col·lectiu, però no es donen les circumstàncies. Cal fixar en quin punt es donen», ha precisat la portaveu. El que hi ha sobre la taula és que continuï tancat fins que les ucis registrin ingressos inferiors a les 100 persones.

Per ara, la Generalitat no es planteja aplicar el passaport Covid per acudir a certs espais d’oci i, per ara, «no es tirarà endavant cap mesura que discrimini ningú». Paral·lelament, el Govern busca fórmules per incentivar els joves a vacunar-se, fins i tot estudiant descomptes en l’àmbit de cultura.