Mesures davant la cinquena onada de Covid

Els familiars denuncien a la fiscalia les noves restriccions a les residències de Catalunya

  • La Coordinadora de Residències 5 + 1 assegura que la reducció de visites o la limitació de les sortides són il·legals i condemnen els avis a un «aïllament salvatge»

Els familiars denuncien a la fiscalia les noves restriccions a les residències de Catalunya

Efe / Toni Albir

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Coordinadora de Residències 5 + 1 han denunciat a la Fiscalia les restriccions per la cinquena onada de Covid establertes per la Generalitat per als usuaris de residències i els seus familiars.

Segons ha informat la cadena Betevé, la Coordinadora de Residències 5 + 1, que agrupa familiars de persones grans que viuen en residències de titularitat pública, argumenta la denúncia en el fet que la reducció de visites o la limitació de les sortides dels residents són il·legals i condemnen els avis a un «aïllament salvatge».

Assenyala que per restringir el dret de reunió i confinar la gent a casa cal tenir autorització del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, igual com han fet amb les restriccions que afecten el conjunt de la població, com per exemple el toc de queda.

La portaveu de la coordinadora, María José Carcelén, ha afirmat que els més grans que viuen en residències se senten com en una presó i això «té un preu molt alt en la salut psíquica i emocional».

Recomanació de Sanitat

Carcelén ha valorat la proposta del Ministeri de Sanitat de recomanar que es facin un mínim de dos tests de coronavirus setmanals a treballadors de residències d’avis, però ho considera insuficient.

Notícies relacionades

Aquestes proves anirien destinades als treballadors que rebutgin la vacuna o que encara no tinguin la pauta completa.

Des de la Coordinadora de Residències 5 + 1 demanen cribratges tant a treballadors com a residents i que a les residències hi hagi prou personal per complir les sectoritzacions que permeten mantenir les bombolles, cosa que consideren que no s’està fent.