S’estudien tres reaccions adverses

L’Agència Europea del Medicament estudia nous efectes secundaris de Pfizer i Moderna

  • L’EMA i l’Organització Mundial de la Salut han emfatitzat que els beneficis de la vacuna superen els riscos

L’Agència Europea del Medicament estudia nous efectes secundaris de Pfizer i Moderna
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Des del començament de la vacunació s’han anat estudiant les reaccions que poden causar les vacunes contra la Covid-19 al nostre cos, com el dolor al braç, la febre o la fatiga. Així que avança el procés d’immunització contra el coronavirus van apareixent nous efectes secundaris adversos a la vacuna Covid, com el «braç Covid» o l’herpes zòster, entre altres reaccions cutànies.

Notícies relacionades

Aquest dimecres l’Agència Europea del Medicament (EMA) ha anunciat que està estudiant tres nous possibles efectes secundaris relacionats amb les vacunes Pfizer i Moderna. En aquesta ocasió es tracta d’una nova reacció cutània que es manifesta en forma de rondaxa a la pell, l’eritema multiforme; laglomerulonefritis i la síndrome nefròtica, trastorns que afecten els ronyons. L’EMA no ha detallat en quants casos s’han manifestat aquests nous efectes secundaris. Però han assegurat que han demanat més informació a les farmacèutiques per investigar si es tracta de reaccions fruit de la inoculació de les vacunes. 

Tot i així, des de l’EMA i l’Organització Mundial de la Salut han emfatitzat que els beneficis de la vacuna superen els riscos que plantegen.