Certificat verd digital

Els viatgers amb la vacunació completa poden entrar a Espanya des del 7 de juny

  • La normativa elaborada pels ministeris de Sanitat i Interior recull que els viatgers que acreditin haver sigut immunitzats poden arribar al país sense necessitat de quarantenes ni PCR

Els viatgers amb la vacunació completa poden entrar a Espanya des del 7 de juny

EFE

1
Es llegeix en minuts

Els viatgers que acreditin estar immunitzats amb la pauta completa de les vacunes Pfizer, Moderna, AstraZeneca i Janssen, autoritzades per l’Agència Europea del Medicament (EMA), o les xineses Sinopharm i Sinovac-Coronavac podran entrar a Espanya des del 7 de juny, dilluns.

Així ho recull l’ordre elaborada pels ministeris de Sanitat i Interior, encarregats del control sanitari i de fronteres, i que exigeix que s’acrediti com a requisits per entrar a Espanya haver rebut la pauta completa 14 dies abans.

Aquesta ordre va ser publicada dissabte al Butlletí Oficial de l’Estat, que també va publicar les noves restriccions per a l’hostaleria i l’oci nocturn, que es van acordar al Consell Interterritorial de Salut de la setmana passada.

Contra aquestes mesures van votar Catalunya, Galícia, Andalusia, Madrid i Múrcia, mentre que el País Basc ni tan sols va participar en la votació i Castella i Lleó i la Ciutat Autònoma de Melilla es van abstenir.

Notícies relacionades

Tot i que la ministra de Sanitat, Carolina Darias, va insistir que aquestes mesures són d’obligat compliment, ahir, el ministre de Política Territorial, Miquel Iceta, va defensar que aquestes actuacions per frenar la pandèmia «han d’adaptar-se al territori».

Una posició que es posa de manifest després que Madrid, Andalusia o Euskadi anunciessin que mantindrien les limitacions aprovades pels seus respectius governs.

Temes:

Coronavirus