PREVENIR MALALTIES

Cuidar la pell a l’estiu evita les malalties del futur

Hidratar-se en profunditat, mantenir una correcta protecció solar i portar una dieta sana i equilibrada són els consells per protegir la pell i evitar problemes futurs, segons destaca el doctor Pierre Nicolau, doctor en medicina i cirurgia estètica i reparadora

Cuidar la pell a l’estiu evita les malalties del futur
2
Es llegeix en minuts

Amb l’arribada de l’estiu la gent vol lluir un bon bronzejat, no obstant, això comporta que hi hagi els qui s’exposen de manera elevada als rajos del sol, a la calor i a altres agents externs que poden danyar la salut de la pell. Malgrat que existeix un coneixement generalitzat sobre els perills del sol a la pell, el 88% de les persones són conscients que una exposició excessiva al sol augmenta el risc de tenir càncer de pell, però només el 18% es protegeix adequadament, segons ha destacat l’Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia. Per això, el doctor Nicolau ha posat èmfasi en la necessitat de mantenir una correcta hidratació, ja que durant l’estiu la pell pot patir sequedat com a conseqüència de l’exposició al sol, la sal o el clor de l’aigua, la sorra o el vent entre d’altres. Quan la pell està seca és més blanquinosa i provoca picors i la solució per pal·liar aquest problema es troba en la hidratació.

En aquest sentit, l’expert ha recomanat utilitzar solucions micel·lars, per eliminar les impureses de la pell, i sèrum hidratant. Així mateix, ha exposat que aquestes cremes han de ser nutritives, no grasses, amb actius antiinflamatoris i amb antioxidants. Respecte a les cremes, també ha posat en relleu la protecció solar i ha explicat que és important conèixer que l’índex de protecció no es refereix a la potència de la protecció, sinó a la durada d’aquesta. D’aquesta manera, un índex entre 1 i 5 protegeix durant 45 minuts, un de 30 arriba fins a una hora i mitjana, i un de 50 entre 3 i 4 hores.

Notícies relacionades

D’altra banda, ha aconsellat seguir una dieta sana i beure almenys 1,5 litres d’aigua diaris per mantenir la pell hidratada per dins. A més, la ingesta de vitamines ajudarà a reduir el creixement dels nocius radicals lliures. D’aquesta manera la vitamina A, es troba a la mantega, el rovell d’ou i el formatge, i la vitamina E està present en olis vegetals, nous i ametlles entre d’altres. Per part seva, la vitamina C es pot trobar en fruites i verdures de colors vermells i verds i en els cítrics. Un benefici destacable d’aquesta és que a més té un alt nivell de carotenoides, que estimulen la melanina per mantenir un bronzejat més bonic i durador.

Finalment, el doctor ha destacat que a l’estiu l’acné es redueix per la sequedat de la pell. En aquest sentit, ha conclòs que l’aplicació d’olis vegetals aporta nombroses vitamines a la pell cosa que ajuda la hidratació, a reequilibrar el pH i controlar la producció de greix. Així mateix, ha apuntat que s’han d’evitar els tractaments amb radiofreqüència a l’estiu, ja que poden deixar taques.