Consell Interterritorial de Salut

Espanya revisarà al març la seva decisió de no donar la vacuna d’AstraZeneca a la gent gran

  • Sanitat esperarà al resultat de l’assaig clínic que la farmacèutica està duent a terme als Estats Units

  • El ministeri rebutja les peticions de Madrid i Andalusia de pujar ara el límit d’edat als 65 anys

1
Es llegeix en minuts
Manuel Vilaseró
Manuel Vilaseró

Periodista

ver +

Espanya revisarà la seva decisió de no administrar la vacuna d’AstraZeneca i Oxford als majors de 55 anys quan la farmacèutica conclogui l’assaig clínic sobre l’eficàcia i seguretat del seu producte a partir d’aquesta franja d’edat, una cosa que passarà «en unes setmanes, cap a finals de març», segons ha avançat la ministra de sanitat, Carolina Darias, després de la celebració del Consell Interterritorial de Salut. Fins aleshores i en vista dels resultats de les proves, no es reconsiderarà aquesta restricció malgrat declaracions tan contundents en contra com l’OMS, partidària no posar cap límit d’edat.

Notícies relacionades

Durant la Interterritorial, els consellers d’Andalusia i Madrid han proposat que es permeti utilitzar la vacuna, com a mínim a les persones d’entre 56 i 65 anys, però el ministeri ha respost negativament. La Comissió de Salut Pública va prendre la decisió la setmana passada, després de tres dies d’intens debat, perquè als assajos executats fins ara no hi ha participat un nombre de persones suficient per garantir que la vacuna és segura i eficaç.

Espanya ha optat per la «prudència», el mateix que han fet Itàlia i Bèlgica, ha recordat la ministra. Els partidaris d’augmentar l’edat han argumentat que Alemanya l’ha fixat en els menors de 65, mentre que la Gran Bretanya no ha posat límit d’acord amb el que proposa l’OMS.