La soca britànica infecta tots els interns i en mata 11 en una residència de Madrid

  • Ayuso tanca Alcalá de Henares, Móstoles i Coslada, que s’afegeixen a Alcobendas, San Sebastián de los Reyes, Fuenlabrada i Rivas-Vaciamadrid

1
Es llegeix en minuts
Manuel Vilaseró
Manuel Vilaseró

Periodista

ver +

La variant britànica del coronavirus, més contagiosa i probablement també més letal, sembla estar darrere d’un important brot que ha infectat la totalitat dels 48 interns de la residència Vigor de la població madrilenya de Becerril de la Sierra. També han resultat contagiats 17 treballadors.

El brot es va originar el 7 de gener per la infecció de dos empleats. Actualment hi ha quatre residents hospitalitzats, dos, en situació «molt preocupant», segons el viceconseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Antonio Zapatero.

Les PRC practicades als afectats indiquen una alta sospita que es tracti de la soca britànica. Queda comprovar-ho a través de la seqüenciació genètica, però el 98-99% dels casos en què ho indica la PCR són confirmats posteriorment per aquesta tècnica, més laboriosa.

Becerril de la Sierra acumula una incidència de 2.177 casos per cada 100.000 habitants, amb 121 casos en els últims 14 dies.

Notícies relacionades

Zapatero també ha anunciat el tancament a partir de dilluns i durant 14 dies dels municipis d’Alcalá de Henares, Móstoles i Coslada, que s’afegeixen a Alcobendas, San Sebastián de los Reyes, Fuenlabrada i Rivas-Vaciamadrid.

Per al conjunt de la comunitat no s’han implantat noves restriccions, malgrat que la incidència continua creixent. En total s’han incorporat a les àrees restringides 19 zones bàsiques de salut i 5 localitats.