Pandèmia

«Negacionistes, mala espurna us mengi les entranyes», el lament d’una infermera d’una uci

  • Una professional de l’hospital Montecelo, a Pontevedra, comparteix a Facebook la dura experiència d’atendre pacients amb Covid

«Negacionistes, mala espurna us mengi les entranyes», el lament d’una infermera d’una uci
1
Es llegeix en minuts

Inés Lobeira, una infermera que tracta diàriament persones infectades per la Covid-19, ha compartit un dels testimonis més estremidors d’aquest acabat d’estrenar 2021, el d’un home amb una «pneumònia galopant» que han hagut de portar a l’uci just quan acabaven d’explicar-li que la seva dona, contagiada, havia mort, i que ha suplicat: «No em deixeu patir».

Aquesta sanitària ho explicava en les seves xarxes socials, en un comentari que comença amb un compungit «acabo de despertar del que m’agradaria que fos un malson», però que no ho és, ja que això ha ocorregut en la seva primera guàrdia de l’any a l’hospital Montecelo, a Pontevedra.

Acabo de despertar de lo que me gustaría que fuera una pesadilla. Primera guardia del año en la planta covid de...

Posted by Inés Lobeira on Saturday, January 2, 2021

«Primera bufetada de realitat», descriu, a l’al·ludir a la història d’aquest malalt que estava «conscient» i afegeix que, davant situacions com aquesta que ha viscut, «hi ha l’epi per al cos» però en vol un «per a l’ànima, que no pot més, perquè ja fa nou mesos que estem en aquesta guerra».

«I el que queda», assumeix, alhora que conta altres casos, com ara el d’un veí «molt malaltet» que malgrat tot la va reconèixer pels seus ulls o un altre home que es va desplomar, despullat i desorientat.

Notícies relacionades

Per això, fa un prec: «Aparteu-vos de qui no utilitza mascareta o passa de les recomanacions. És ara mateix el nostre pitjor enemic, més que el mateix coronavirus. Negacionistes, mala espurna us mengi les entranyes».

Amb el recolzament d’una foto amb la seva mascareta i la llegenda «Jo em vacuno», deixa una altra reflexió: «No serà un any fàcil aquest 2021, però hem d’intentar-ho. Cuideu-vos i aparteu-vos dels revolucionaris de nyigui-nyogui».

Temes:

Coronavirus