Consell Interterritorial de Salut

Govern i autonomies decideixen si s’ha d’endurir el pla de Nadal davant el repunt de Covid

  • Sánchez ja ha avançat que, si és necessari, l’Executiu proposarà mesures més dures
1
Es llegeix en minuts

El Govern i les autonomies es reuneixen aquest dimecres al Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, una cimera en la qual es podria revisar el pla de Nadal aprovat el 24 de novembre, davant l’augment dels contagis de la Covid-19. Hores abans d’aquesta cita, el mateix president Pedro Sánchez ha posat èmfasi en les males dades de la pandèmia, i ha avançat que, si és necessari, la Moncloa proposarà a les comunitats endurir aquest pla. «No podem relaxar-nos. No podem abaixar la guàrdia... Hem lluitat molt tot l’any, units, i estem davant aquest últim esforç», ha remarcat.

Sobre la taula també hi ha un possible avanç de la campanya de vacunació, per aturar el repunt de casos. La incidència acumulada de casos per cada 100.000 habitants en 14 dies ha pujat cinc punts, fins als 198,77, el Ministeri de Sanitat ha notificat 388 noves morts per coronavirus i 10.328 nous contagis. 

Campanya de vacunació

Notícies relacionades

Amb aquest context d’evolució de la pandèmia, l’anunci que l’Agència Europea del Medicament (EMA) podria concloure l’avaluació de la vacuna de Pfizer/BioNTech el pròxim 21 de desembre, 8 dies abans del previst, ha alimentat l’esperança de poder començar a vacunar als col·lectius de risc abans que acabi desembre. Si la decisió de l’EMA es produeix el dia 21, aquesta enviarà un informe detallat a la Comissió Europea, que es preveu que acceleri el seu procés de presa de decisions per atorgar llavors l’autorització de comercialització vàlida a tots els països europeus en el termini d’uns dies, previsiblement abans de Nadal. 

La ministra portaveu del Govern, María Jesús Montero, ha avançat que si les autoritats europees aproven les vacunes abans del previst, el calendari espanyol «es podria acomodar» a aquesta nova situació.