DADES A ESPANYA

Simón: «El Nadal haurà de ser diferent»

Sanitat notifica 16.233 nous casos a Espanya des d'ahir i 252 morts

coronavirus-pruebas-covid

coronavirus-pruebas-covid

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, ha explicat que Espanya està millor que molts països del seu entorn quant a les xifres de la segona onada del coronavirus, i que actualment hi ha més altes que ingressos per Covid-19 als hospitals espanyols. 

Les xifres encara són greus, tot i que mostren una tendència a la baixa, que espera que el Nadal no frustri. «Tots ho podem passar molt bé aquest Nadal, però sabem que haurà de ser diferent», va aventurar el metge. 

Les comunitats autònomes han notificat aquest dijous al Ministeri de Sanitat 16.233 casos de Covid-19, dels quals 6.915 han sigut diagnosticats en les últimes 24 hores, en comparació als 7.090 registrats dimecres, i així la xifra global de persones infectades per coronavirus s’eleva a 1.541.574.

La taxa mitjana actual de contagis a Espanya en els últims 14 dies se situa en els 436,27 casos per cada 100.000 habitants. «La incidència va baixant, però continuen sent xifres molt elevades i que estan molt per sobre dels objectius que tenim marcats. L’ideal és estar per sota dels 60 casos per 100.000 habitants», ha dit Simón.

252 morts més

Quant als morts per Covid-19, el departament que dirigeix Salvador Illa n’ha notificat aquest dijous 252 més, 1.313 en l’última setmana. Això fa que la xifra global de morts per coronavirus a Espanya s’elevi a 42.291 persones.

Actualment, hi ha 18.961 pacients ingressats per Covid-19 a tot Espanya i 3.125 en una uci, si bé en les últimes 24 hores s’han produït 1.727 ingressos i 2.246 altes. A més, en l’última setmana 4.243 persones han ingressat en un hospital com a conseqüència de la infecció provocada pel contagi del coronavirus i 340 en una uci.

La taxa de llits ocupats per coronavirus se situa actualment en el 15,18% i a les ucis, en el 31,66%. «Ens mantenim en un molt lleuger descens en els ingressos de les ucis», ha assenyalat Simón.

Estratègia de vacunació

Simón també ha avançat aquest dijous que la setmana que ve estarà ja disponible el primer esborrany sobre l’estratègia de vacunació de la Covid-19.

Notícies relacionades

En roda de premsa, Simón ha suggerit que aquest esborrany podria ser discutit en el plenari del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS), si bé ha recordat que haurà de ser discutit per diferents grups abans de tenir un document final.

«Segons el que m’han comentat, és un document aparentment molt complet i que permetrà tenir una estratègia de vacunació molt correcta, si bé s’ha d’aconseguir que tots els actors involucrats se n’apoderin», ha asseverat.