Espanya comprarà més vacunes de Covid de les necessàries «per anar a cop segur»

El ministre indica que la previsió és que es puguin administrar les primeres dosis a principis d'any

zentauroepp55847213 file photo  an employee of german biopharmaceutical company 201113165152

zentauroepp55847213 file photo an employee of german biopharmaceutical company 201113165152 / Andreas Gebert

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha explicat aquest divendres que Espanya, com a part de l’estratègia europea, comprarà més vacunes de Covid-19 de les que necessita «per anar a cop segur», i que preveu que es puguin administrar les primeres dosis a principis d’any.

Espanya disposarà d’un registre especial per fer un seguiment de l’evolució de les persones que siguin vacunades contra la Covid-19. En aquest sentit, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat que Espanya, en el marc de l’estratègia europea, comprarà més vacunes de la Covid de les que necessita per «anar a cop segur» i que la previsió és que a principis d’any es puguin administrar les primeres dosis.

Illa ha intervingut en la 25è edició de les jornades d’economia de s’Agaró, celebrades aquest divendres excepcionalment en el Palau de Mar de Barcelona, en format híbrid –presencial i telemàtic– per la situació de la pandèmia.

El ministre ha indicat que «molt probablement a principis de l’any que ve» Espanya ja tindrà «una o diverses vacunes», que s’administraran a la població d’acord amb una estratègia de vacunació que fixarà uns criteris de prioritat iguals per a tot Espanya i que es donaran a conèixer «en les pròximes setmanes».

La vacuna contra la Covid-19 permet als empresaris veure «el final del túnel» i «elimina escenaris econòmics molt negatius», segons el governador del Banc d’Espanya, Pablo Hernández de Cos, que tot i així crida a la prudència, perquè els efectes de la vacuna «trigaran» un temps a arribar a l’economia.

«Crisi bancària»

De Cos ha cridat a «evitar tant sí com no» que la crisi sanitària que ha provocat aquesta crisi econòmica «es converteixi en crisi bancària», i de moment ha desaconsellat als bancs l’abonament de dividends en aquesta conjuntura.

Notícies relacionades

Aquesta crisi, a més, segons el governador, ha posat en evidència que la governança de la UE continua tenint carències importants, ja que continuem sense tenir un mecanisme d’estabilització macroeconòmica fiscal permanent i necessitem dotar-nos d’un marc fiscal més senzill.

L’impacte de la crisi del coronavirus en el turisme ha sigut un altre dels temes de debat d’aquesta primera jornada de s’Agaró.