DECLARACIONS A 'PLANTA BAIXA'

Oriol Mitjà aplaudeix Díaz-Ayuso: «Avui, m'agradaria més treballar a Madrid»

L'infectòleg creu que la bona evolució d'aquesta comunitat es deu a l'ús massiu de tests d'antígens

zentauroepp38192124 oriol mitja200411173307

zentauroepp38192124 oriol mitja200411173307 / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’infectòleg de l’Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti) de Badalona Oriol Mitjà, a qui l’expresident Quim Torra va elegir com a assessor del Govern en la pandèmia el març passat, ha lloat aquest dijous l’estratègia de testatge massiu de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz-Ayuso, i ha demanat que s’estengui a Catalunya.

«Ayuso ha llançat una estratègia de testatge massiu i li està donant resultat sense haver de tancar l’economia», ha dit Mitjà en el programa ‘Planta baixa’ de TV-3. Madrid va comprar cinc milions de tests d’antígens i va fer cribratges massius a les zones més afectades per la pandèmia, una proposta similar a la que fa setmanes va proposar Mitjà, que considera que es podrien suavitzar les restriccions si aquests tests es generalitzessin a Catalunya. El secretari de Salut Pública de Catalunya, Josep Maria Argimon, ha dubtat aquest dijous que la bona evolució de Madrid es degui als tests d’antígens i ho ha atribuït al fet que Madrid va començar la seva segona onada molt abans que Catalunya, a mitjans d’agost.

Notícies relacionades

 La Conselleria de Salut ja utilitza tests d’antígens i, en les últimes setmanes, ha començat a utilitzar-los també en persones asimptomàtiques. «Salut posa una sèrie de pegues, que jo anomeno burocràtiques, perquè ells estan buscant que els ordinadors puguin recollir tots els resultats, i també estan preocupats que facin una falsa sensació de seguretat», va afirmar Mitjà, que considera que a la Comunitat de Madrid no existeixen aquestes traves: «Per això dic que, avui, m’agradaria més treballar a la Comunitat de Madrid».

Segons l’infectòleg, els antígens podrien accelerar la desescalada a Catalunya. Segons Mitjà, aquests tests, que tenen un cost inferior als cinc euros, es podrien distribuir a les farmàcies, i també podrien aconseguir només mostres nasals i no nasofaríngies, com s’està fent ara. Això possibilitaria que es fessin sense un sanitari i obriria altres opcions com, en una altra fase de la desescalada, recuperar l’activitat en altres entorns, com sales de concerts.