24 d’oct 2020

Anar al contingut

Un brot de Covid-19 obliga l'hospital Vall d'Hebron a no admetre pacients durant 24 hores

Dotze professionals sanitaris i 28 malalts ingressats al centre barceloní s'han vist afectats

Efe

Un brot de Covid-19 obliga l'hospital Vall d'Hebron a no admetre pacients durant 24 hores

ELISENDA PONS

Un brot de coronavirus que ha afectat 12 professionals sanitaris i 28 pacients de l’Hospital de Vall d’Hebron va obligar aquest centre sanitari barceloní a no admetre malalts derivats del SEM durant gairebé 24 hores, entre dijous passat i ahir, divendres.

Fonts de l’Hospital Vall d’Hebron han informat aquest dissabte que aquest tipus de situacions «és habitual» entre els grans centres sanitaris de Catalunya, si les circumstàncies ho requereixen, i quan es va detectar el brot es va acordar que no s’acceptarien malalts derivats pel SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques) fins que estigués controlat.

Ahir divendres es va donar per controlat el brot i la meitat dels pacients afectats, i que estaven ingressats per patologies no Covid, ja són a casa al ser asimptomàtics, han indicat les mateixes fonts.

També es va informar ahir en un comunicat que es mantenia l’activitat assistencial ordinària del centre però no que s’havien fet derivacions del SEM a altres espais hospitalaris durant tot un dia, com s’ha admès avui.

Cribratge massiu

Aquest dissabte ha començat un cribratge massiu de tots els professionals de l’hospital, que durarà entre cinc i sis dies, i que es fa a totes les àrees del recinte sanitari amb equips mòbils. Segons dades facilitades pel centre hospitalari, al llarg d’aquest dissabte s’han fet 1.000 proves PCR a membres de l’hospital barceloní.

Al setembre es van oferir proves PCR voluntàries als professionals de la Vall d’Hebron, fent-se-les un miler.

El brot també ha obligat a prendre mesures com no permetre acompanyants de malalts a excepció d’una persona per als ingressos pediàtrics, en cas de part i persones dependents o discapacitades, a més del moment final de la vida.

S’han anul·lat també les sessions científiques de més de sis persones i s’ha limitat l’accés als bars i restaurants que ofereixen servei als professionals, mentre que els que donen servei als usuaris s’han tancat, seguint les mesures restrictives marcades pel Govern i avalades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.