SEGONA ONADA DE COVID-19

Argimon avala mantenir les classes malgrat l'avançament de la pandèmia

El secretari de Salut Pública defensa que l'educació «és la prioritat del país»

zentauroepp55407630 clases presenciales ub201014101341

zentauroepp55407630 clases presenciales ub201014101341

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha defensat aquest dijous que s’ha de preservar el sistema educatiu davant la pandèmia de coronavirus: «És la prioritat del país». «Podríem arribar a tenir-ho tot tancat menys l’educació a tots els nivells», ha insistit el secretari quan se li ha preguntat en roda de premsa telemàtica per possibles mesures restrictives que afectin l’àmbit educatiu.

Argimon ha defensat les mesures restrictives anunciades dimecres davant l’increment dels indicadors de la pandèmia de coronavirus: «No contemplo res més que no sigui la seva ratificació». Tot i així, ha assegurat que no creu que entrin en vigor aquest dijous, de manera que es retardaria un dia la posada en marxa d’aquestes mesures. El Govern comptava d’aprovar-les aquest dijous a mitjanit.

En roda de premsa, Argimon ha defensat aquestes mesures, entre les quals destaquen el tancament de bars i restaurants, la limitació al 30% de l’aforament en comerços i la suspensió de les competicions esportives no professionals per un període inicial de 15 dies, entre d’altres.

No obstant, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha demanat al Govern aquest dijous que repari «defectes de forma» de la resolució per tancar bars i restaurants, ja que el document no inclou firma, ni número de resolució ni data, ha informat el tribunal català en un comunicat.

Notícies relacionades

La previsió inicial era que les restriccions entressin en vigor aquesta mitjanit, però el TSJC encara no s’ha pronunciat sobre els aclariments que el Gabinet Jurídic de la Generalitat li ha fet arribar aquest dijous al matí.

Argimon no ha volgut concretar quan entraran en vigor, perquè, segons el seu parer, la seva opinió està poc fonamentada en el marc jurídic, però ha reivindicat que les restriccions «no afecten cap dret fonamental».