QUEIXES DE FALTA DE RECURSOS

Castells replica a Ayuso que hi ha metges però Madrid paga poc

El ministre d'Universitats replica a la presidenta madrilenya que elevi els salaris perquè hi ha prou professionals a Espanya

castells22

castells22

1
Es llegeix en minuts

El ministre d’Universitats, Manuel Castells, ha negat falta de metges i ha dit que en el cas de Madrid no és cert que no hi hagi metges, com ha afirmat la presidenta de la Comunitat, Isabel Díaz Ayuso.

«Hi ha moltíssims metges. El que passa és que a Madrid tenen feines més precàries i cobren menys», ha dit durant la seva intervenció a la Comissió de Ciència del Congrés. En aquest sentit, el ministre ha assegurat que aquesta situació propicia que «marxin a la privada, a altres CCAA o a l’estranger».

Notícies relacionades

«La qüestió no és més, sinó millor», ha afegit Castells, que ha dit que el mateix passa amb els MIR: «La situació dels MIR no és perquè siguin MIR, sinó per com els contracten algunes CCAA». El col·lectiu té convocades vagues en diverses comunitats per les condicions laborals.

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, va assegurar dilluns que Espanya tenia una «evident falta de metges i infermeres». De fet, la comunitat ha demanat al Govern espanyol que els permeti contractar professionals extracomunitaris per fer front a la pandèmia.