DUBTES I CRÍTIQUES

Madrid suspèn in extremis una corrida de toros desaconsellada per Sanitat

La Conselleria d'Interior havia autoritzat la celebració d'Alcalá de Henares malgrat el fort augment de contagis

L'alcalde de la població havia reclamat la prohibició reiteradament sense obtenir resposta

undefined54659825 alcala de henares  comunidad de madrid   27 8 2020   vista d200827191513

undefined54659825 alcala de henares comunidad de madrid 27 8 2020 vista d200827191513 / FERNANDO VILLAR

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Conselleria de Justícia, Interior i Víctimes de la Comunitat de Madrid ha rectificat i suspès gairebé a última hora la cursa taurina que havia de tenir lloc aquest divendres a Alcalá de Henares, després que la Conselleria de Sanitat emetés un informe desaconsellant la seva celebració. Un informe que havia sigut sol·licitat per l’alcalde d’Alcalá de Henares, Javier Rodríguez Palacios, fervent partidari de prohibir-la atès el fort augment de contagis que experimenta l’autonomia des de fa unes setmanes.

La presidenta de la Comunitat, Isabel Díaz Ayuso, ha explicat en un tuit que la situació de l’epidèmia a Madrid «obliga a ser encara més prudents». «He donat ordre de cancel·lar aquest esdeveniment que l’Ajuntament d’Alcalá va autoritzar el 31 de juliol. Tant de bo se celebri aviat. Donem suport a tots els empresaris, també taurins», ha afegit.

Segons ha explicat l’Executiu regional en un comunicat, la festa es podrà celebrar quan millori la situació epidemiològica en la zona. La normativa aprovada per la Comunitat per a la desescalada permet celebrar curses amb fins a un 75% d’aforament, però no estableix una distància mínima de seguretat. A la plaça d’Alcalá s’havien de reunir més de 4.000 persones.

Emparant-se amb aquesta normativa, el conseller d’Interior, Enrique López, va autoritzar aquest dimecres la celebració de la cursa i la resta de festes taurines però una hores més tard es va donar a conèixer l’informe de la conselleria de Sanitat. Interior no va fer cas de l’informe fins que no va intervenir l’endemà la presidenta regional i va rebre directament un nou informe sanitari.

El document de Sanitat desaconsella la cursa a causa de «la gran afluència de públic que pot generar i la dificultat de control del compliment de les mesures de seguretat».

Notícies relacionades

En el comunicat de la Comunitat es lamenta que, a causa de la crisi sanitària, les festes populars hagin patit suspensions i modificacions significatives en aquest i altres municipis de la regió». En aquest context, l’Executiu regional ha exhortat a Alcalá i a la resta de municipis de la regió que extremin les mesures per evitar el ‘botellon’ i l’afluència massiva de persones als parcs.

Finalment, ha recordat que «recolza i aposta per la iniciativa privada i pel sector taurí». «La Comunitat de Madrid demana disculpes als veïns d’Alcalá de Henares i als convocants d’aquest esdeveniment i espera que, en un termini el més curt possible, la situació epidemiològica permeti la celebració de festes en condicions de total seguretat», ha conclòs. En la cursa d’Alcalá de Henares d’aquest divendres participaven Enrique Ponce, Miguel Ángel Perera i Sebastián Castella.