MEDICAMENT CONTRA LA COVID

Sanitat alerta que els rebrots estan esgotant el remdesivir

Els estocs del fàrmac es podrien esgotar en les pròximes hores per l'augment del nombre de casos ingressats

remdesivirok

remdesivirok

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), dependent del Ministeri de Sanitat, ha informat que l’estoc disponible en aquests moments a Espanya de remdesivir, l’únic medicament antiviral autoritzat contra la Covid-19, «s’esgotarà en les pròximes hores» a causa de l’«increment del nombre de casos».

En un comunicat, l’AEMPS explica que en el moment de l’autorització, amb situació epidemiològica del juliol, el laboratori titular del fàrmac va garantir «un estoc suficient de remdesivir a Espanya per cobrir les necessitats fins a poder incrementar la seva producció». «No obstant, amb l’increment del nombre de casos, l’estoc disponible s’esgotarà en les pròximes hores», reconeix el text.

Per això, l’AEMPS,en col·laboració amb els serveis de farmàcia hospitalària, mobilitzarà el remdesivir sobrant d’assajos clínics, disponible als hospitals que hi participaven, per atendre pacients de tot el territori nacional que el necessitin «fins que es produeixi un nou enviament de remdesivir al llarg de la setmana que ve».

Pròxim enviament la setmana vinent

Aquests enviaments formen part del contracte que la Comissió Europea va firmar amb l’empresa farmacèutica Gilead per garantir l’accés al remdesivir a 30.000 pacients durant els pròxims mesos fins a la compra centralitzada que es farà efectiva a l’octubre. Espanya va rebre el primer enviament (de tres previstos) la setmana passada. El segon està previst per a la setmana vinent.

«No obstant, l’AEMPS està treballant perquè es produeixi tan aviat com sigui possible i evitar així tensions en la disponibilitat del medicament i l’intercanvi de medicaments sobrants entre centres hospitalaris», puntualitzen.

Notícies relacionades

L’AEMPS assegura, a més, que està «en comunicació contínua i constant amb la companyia sobre tots els temes relatius al remdesivir, per optimitzar els tractaments amb la medicació disponible i fins que la producció permeti cobrir les necessitats».

L’AEMPS ja va publicar una sèrie de recomanacions per al tractament amb remdesivir de pacients amb Covid-19 en què es recomanava una durada màxima de cinc dies en pacients amb Covid-19 hospitalitzats que requereixin oxigen suplementari, però no ventilació mecànica invasiva o oxigenació per membrana extracorpòria (ECMO).