COMIAT

Catalunya homenatjarà els morts per covid el 9 de juliol

La idea és retre homenatge als morts que van estar sols

zentauroepp53446389 soc muerto coronavirus200610141205

zentauroepp53446389 soc muerto coronavirus200610141205 / Emilio Morenatti

1
Es llegeix en minuts

El 9 de juliol la Generalitat organitzarà un «homenatge nacional» en memòria de totes les persones que han mort durant la pandèmia de coronavirus i els familiars de les quals no se n’han pogut acomiadar. La data és una setmana abans del gran funeral estatal, previst per al 16 de juliol.

Ho va anunciar ahir a la nit el president de la Generalitat, Quim Torra, durant l’acte que va organitzar la Paeria de Lleida al Parc de la Mitjana per retre homenatge a les persones que han mort soles a causa de la crisi de la Covid-19.

Torra va lamentar «no haver pogut trobar la manera de fer bé l’acompanyament» dels éssers estimats que han mort aquests mesos i va assegurar que aquesta és «una ferida profunda en la nostra societat i en l’ànima de la nostra gent».

És, va afirmar, «un dol que trigarà a passar», ja que «ho hem fet malament» i té «un impacte enorme moralment». Un fet sobre el qual caldrà fer «una reflexió de país», va afegir.

El president també va tenir paraules de reconeixement per als treballadors d’hospital i per a totes les persones que han tingut una feina essencial aquests mesos.

Notícies relacionades

«Ara toca compartir el dol i recordar tots els noms que no hem pogut recordar amb l’esperança de tirar cap endavant, però sense que l’oblit ens venci», va dir.

A l’acte, organitzat per l’Ajuntament de Lleida sota el lema ‘Sospirs de pau’, van assistir uns 300 familiars de difunts, així com representants del món sanitari i membres del consistori, amb l’alcalde Miquel Pueyo al capdavant.