INDÚSTRIA ESTRATÈGICA

França tornarà a produir medicaments i material sanitari

El Govern demana a les multinacionals farmacèutiques franceses que recuperin el paracetamol i altres fàrmacs

zentauroepp52351287 mulhouse  france   18 02 2020   french president emmanuel ma200218215305

zentauroepp52351287 mulhouse france 18 02 2020 french president emmanuel ma200218215305 / JEAN-FRANCOIS BADIAS POOL

1
Es llegeix en minuts
Efe

França ha decidit relocalitzar al seu territori la producció d’una sèrie de medicaments i materials sanitaris que considera importants en la crisi del coronavirus, com els principis actius del paracetamol, per als quals s’ha fixat un termini de tres anys.

El Govern va indicar aquest dijous en un comunicat que treballa amb els grups farmacèutics Seqens, Upsa i Sanofi per en aquell temps ser capaç de «reproduir, condicionar i distribuir» paracetamol.

Aquesta cooperació respon a l’anunci fet dimarts pel president, Emmanuel Macron, perquè França deixi de ser dependent en el proveïment de certs medicaments i dispositius mèdics, entre els quals va destacar el paracetamol.

Injecció a la indústria

Notícies relacionades

Aquest any es destinarà una partida de 200 milions d’euros de diners públics per recolzar la instal·lació a França de projectes de producció de la indústria farmacèutica i activitats de recerca i desenvolupament (R+D). Ara per ara, l’Executiu ja ha seleccionat sis projectes per un total de 78 milions d’euros en diverses estratègies terapèutiques i tecnologies.

El ministre de Sanitat, Olivier Véran, va remarcar la voluntat de recuperar «una independència i una autonomia» en «la producció de béns essencials» per garantir que a França tots puguin accedir a cures mèdiques, tractaments i medicaments.