ADJUDICACIÓ DUBTOSA

ERC demana «revertir» el contracte amb Ferrovial per al seguiment del virus

Els republicans, que dirigeixen la Conselleria de Salut, aposten ara perquè sigui la funció pública qui realitzi el rastreig de casos de Covid-19

undefined52593720 la secret ria general adjunta d erc  marta vilalta  en roda 200302152057

undefined52593720 la secret ria general adjunta d erc marta vilalta en roda 200302152057 / Guillem Roset

2
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena

ERC, que dirigeix la Conselleria de Salut, advoca per «revertir» el contracte de 17,6 milions que va ser adjudicat a una filial de Ferrovial per externalitzar el rastreig de contagis de Covid-19. «Es tracta d’una ampliació d’un contracte ja existent, que es realitza de manera impol·luta i amb l’horitzó d’un possible i probable rebrot de la Covid-19 a la tardor», ha dit la portaveu dels republicans, Marta Vilalta. Amb tot, Vilalta ha afirmat que la intenció de la seva força i de Salut és «revertir aquest contracte perquè pugui ser la funció pública qui faci aquestes tasques contractades».

Vilalta ha inclòs també un missatge als seus socis de Govern, la postconvergència, que, entre bambolines, no ha perdut l’ocasió de criticar una ampliació d’aquest contracte, si potser com a venjança d’anteriors crítiques republicanes. «Reiterem que aquest contracte ha seguit totes les regles i és impol·lut. No acceptem lliçons de gestió pública de segons qui», ha sentenciat Vilalta.

També altres forces polítiques s’han mostrat crítiques amb el contracte adjudicat a Ferrovial per al seguiment de la pandèmia. La portaveu parlamentària del PSC, Eva Granados, ha demanat al Govern que aclareixi quins criteris es van seguir per adjudicar a una filial de Ferrovial l’externalització del rastreig dels contagis de Covid-19, amb un contracte de 17,6 milions d’euros.

«Volem saber per què el departament de Salut només vol dedicar 4,5 milions a reforçar l’atenció primària, que és on hi hauria d’haver recursos, i el que fa és externalitzar un servei com aquest», ha dit en roda de premsa telemàtica.

Ha sigut després de la reunió de l’executiva dels socialistes catalans, en què ha participat breument per videoconferència el ministre de Sanitat, Salvador Illa, que també és secretari d’organització del PSC.

Encara sobre la concessió a una filial de Ferrovial, que va avançar ‘El País’, Granados ha demanat als dos socis de Govern «que s’aclareixin», després que en declaracions a SER Catalunya la portaveu, Meritxell Budó, de JxCat, hagi instat la republicana Alba Vergés a escoltar la comunitat mèdica, contrària a l’externalització d’aquest servei.

Baralles entre socis de govern

«Tenim dos partits que formen part de l’Executiu que en comptes de parlar i acordar polítiques fan campanya electoral cada dia», ha lamentat Granados.

Més enllà d’aquesta qüestió, la portaveu socialista ha explicat que durant la reunió el PSC ha fixat quins hauran de ser, segons la seva opinió, els eixos del pla de reconstrucció postcoronavirus a Catalunya.

Notícies relacionades

Aquests són el reforç dels serveis públics essencials com salut, dependència i educació; l’ajuda als sectors econòmics més perjudicats pel confinament; la contribució a la digitalització i la lluita contra la fractura digital, i l’impuls de la transició ecològica.

Granados ha instat a constituir i posar en marxa al més aviat possible la comissió d’estudi sobre la reconstrucció i la reactivació social i econòmica impulsada pel PSC.