DESESCALADA

Sanitat flexibilitza la fase 1: s'obren les piscines per a ús esportiu i amb cita prèvia

A partir d'aquest dilluns també es permeten les activitats culturals o recreatives per a grups de fins a 10 persones

zentauroepp53571032 pla general on es pot veure la piscina municipal de torres d200530175345

zentauroepp53571032 pla general on es pot veure la piscina municipal de torres d200530175345 / Ajuntament de Torres de Segre

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) permet fer activitats esportives, culturals o recreatives en els espais naturals per a grups de fins a 10 persones durant la fase 1 de la desescalada.

La publicació estableix que les activitats de turisme actiu no es podran fer en establiments o locals destinats a aquesta activitat, les zones comunes del qual hauran d’estar tancades al públic, tret de les corresponents a la zona de recepció i, en el seu cas, lavabos i vestidors, que hauran de disposar de sabó desinfectant per rentar-se les mans o de gels hidroalcohòlics o desinfectants amb activitat viricida autoritzats i registrats pel Ministeri de Sanitat.

En les activitats l’ordre obliga a garantir la distància de seguretat interpersonal de dos metres. Quan no es pugui mantenir la distància de seguretat, s’hauran d’utilitzar els equips de protecció adequats al nivell de risc.

L’equipament necessari per facilitar l’activitat es desinfectarà d’acord amb les mesures higienicosanitàries establertes després de cada ús pel client.

A més, com a novetat, el Govern habilita les autoritats competents a adoptar mesures restrictives en l’accés als espais naturals de la seva competència, en particular els espais naturals protegits, quan considerin que hi ha risc de formació d’aglomeracions.

Aquestes mesures inclouran, entre d’altres, el control de l’aforament dels aparcaments, les zones de descans i els centres d’interpretació, així com dels camins i punts d’accés, a més del reforçament de la vigilància en matèria de protecció del medi natural.

Piscines obertes

A més, el BOE recull una flexibilització de determinades restriccions d’àmbit nacional establertes després de la declaració de l’estat d’alarma, cosa que permet a les piscines a partir de dilluns que ve «la pràctica esportiva individual o aquelles pràctiques que es puguin desenvolupar per un màxim de dues persones en el cas de modalitats així practicades, sempre sense contacte físic i mantenint les mesures de seguretat i protecció, i en tot cas la distància de seguretat de dos metres».

El text també informa que «quan la piscina es divideixi per carrils d’entrenament, s’habilitarà un sistema d’accés i control que eviti l’acumulació de persones i que compleixi amb les mesures de seguretat i protecció sanitàries».

«En qualsevol cas, es respectarà el límit del 30% de capacitat d’aforament d’ús esportiu a cada piscina, tant pel que fa a l’accés com durant la pràctica», afirma el Ministeri de Sanitat.

Notícies relacionades

Quant a les instal·lacions esportives cobertes, es permet «la pràctica esportiva individual o aquelles pràctiques que es puguin desenvolupar per un màxim de dues persones en el cas de modalitats així practicades, amb l’excepció de les modalitats practicades per parelles, sempre sense contacte físic, mantenint les mesures de seguretat i protecció, i en tot cas la distància social de seguretat de dos metres».

«Així mateix, es respectarà el límit del 30% de capacitat d’aforament d’ús esportiu a cada instal·lació, tant pel que fa a l’accés com durant la pràctica, amb l’habilitació d’un sistema d’accés que eviti l’acumulació de persones i que compleixi amb les mesures de seguretat i protecció sanitària», segons recull el BOE aquest dissabte.