EN UN COMUNICAT

La Fundació Gasol demana a Ayuso que revoqui els menús de Telepizza o Rodilla a nens sense recursos

La presidenta de Madrid respon que els menús servits són «equilibrats» i responen a una «urgència»

La presidenta de la Comunidad de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, durante una reunión mantenida de forma telemática con los presidentes autonómicos, en Madrid (España) a 3 de mayo de 2020.

La presidenta de la Comunidad de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, durante una reunión mantenida de forma telemática con los presidentes autonómicos, en Madrid (España) a 3 de mayo de 2020. / Comunidad de Madrid (Comunidad de Madrid)

2
Es llegeix en minuts
Efe / Europa Press

La Gasol Foundation ha mostrat aquest dilluns la seva «enorme preocupació» pels menús de menjar ràpid que la Comunitat de Madrid distribueix, a través d’un acord amb Telepizza i Rodilla, a 1.500 nens de famílies vulnerables, i ha advertit de les conseqüències negatives per a la seva salut.

En un comunicat, la fundació dels germans basquetbolistes Pau i Marc Gasol, amb seu a Sant Boi de Llobregat (Barcelona) i dedicada a la promoció de la salut infantil, ha assenyalat que el confinament està suposant un deteriorament generalitzat dels hàbits de salut dels menors, no només de la seva alimentació, sinó també de la seva activitat física, rutines de son i el seu benestar emocional.

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, va defensar dijous passat 30 d’abril el repartiment d’aquests menús i va considerar que «no suposa un problema que a un nen li donin una pizza», sobretot estant «a casa seva confinats i farts de ser-hi».

L’entitat ha alertat que «l’exposició prolongada a una alimentació no saludable, tenint en compte que no hi ha data prevista per a la reobertura dels menjadors escolars, on es tracta de garantir una oferta de menús equilibrats i nutritius, contribuirà al deteriorament de la salut entre les famílies més vulnerables, la recuperació posterior del qual serà cada vegada més complicada».

La fundació ha explicat que es va posar a disposició de la Comunitat de Madrid per revisar les mesures adoptades i buscar alternatives que garanteixin als nens una alimentació saludable durant aquest període d’excepció.

Resposta d’Ayuso 

Poc després, Ayuso ha assegurat que els menús són «equilibrats» i una resposta temporal a la «urgència» sorgida pel coronavirus. En una carta, Ayuso s’adreça als germans Gasol i els assegura que els menús servits a unes 11.600 famílies en situació de vulnerabilitat són variats i compten amb la supervisió de nutricionistes.

«El fet que els menús els ofereixin Telepizza o Rodilla no significa que únicament s’ofereixin menús de pizza o sandvitxos», va defensar la presidenta. «Aquests menús han sigut supervisats pels departaments de nutrició de les empreses i no només s’ha tingut en compte la quantitat de calories, sinó altres aspectes com la fibra, vitamines i minerals necessaris que aporten», va afegir. Ayuso va recalcar que dins d’aquests menús hi ha una sèrie d’opcions que inclouen amanides o pasta i que també inclouen iogurts i fruita. «A més, en els de Viena Capellanes s’ofereix també llegums, arròs, verdures i peix», va defensar.

Notícies relacionades

«Com podeu veure, era una situació d’emergència i vam treballar de manera urgent per posar en marxa la millor solució possible en aquell moment. Som conscients que era una solució temporal en un moment crític», es va dirigir als internacionals espanyols.

 

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions