INFORME SOBRE EQUIPS DE PROTECCIÓ

L'OMS avisa que les mascaretes de cotó poden ser una font potencial d'infecció

Les realitzades en aquest teixit no són resistents als fluids i, per tant, poden retenir la humitat i contaminar-se

Han de ser esterilitzades abans d'utilitzar-se i, una vegada fetes servir, hauran de ser rebutjades

53020530 60

53020530 60 / Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’Organització Mundial de la Salut ha publicat un informe sobre l’ús racional d’equips de protecció individual (EPIs) en què, entre altres consideracions, avisa que les mascaretes realitzades amb cotó poden ser una font potencial d’infecció, ja que no són resistents als fluids i, per tant, poden retenir la humitat i contaminar-se.

Així, ha rebutjat l’ús d’aquestes mascaretes pel personal sanitari perquè, a més, es desconeixen els microorganismes que són capaços de travessar la barrera de protecció que suposa el cotó. De la mateixa manera, ha avisat que no hi ha evidència científica que demostri que les mascaretes realitzades amb materials sintètics siguin efectives per protegir els professionals sanitaris que atenen malalts amb Covid-19.

D’altra banda, l’organisme de les Nacions Unides ha recordat que totes les mascaretes, igual com les bates, guants o ulleres, s’han d’esterilitzar abans de fer-se servir i que, una vegada utilitzades, hauran de ser rebutjades perquè estan «potencialment» contaminades pel nou coronavirus.

No recomanades per a la població en general

Notícies relacionades

A més, l’OMS ha tornat a rebutjar l’ús de mascaretes per a la població general, ja que, tal com ha explicat, poden crear un «falsa sensació de seguretat» i evitar la pràctica de les mesures que han demostrat ser més efectives com el rentat de mans i el distanciament físic.

En aquest sentit, l’organisme ha recordat que les mascaretes estan recomanades per als professionals sanitaris, les persones infectades amb el nou coronavirus i totes les que estiguin en contacte estret amb un pacient amb Covid-19.

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions