A MIRASIERRA

Investigada una residència a Madrid per ocultar material de protecció

La Guàrdia Reial troba 7.000 mascaretes al magatzem d'un centre on no les portava ningú

undefined52972536 madrid  30 03 2020  coronavirus  covid 19  hospital 12 de oc200407230437

undefined52972536 madrid 30 03 2020 coronavirus covid 19 hospital 12 de oc200407230437 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

La Conselleria de Polítiques Socials, Igualtat, Famílies i Natalitat de la Comunitat de Madrid ha anunciat que investigarà la situació de la residència Domus Vi de Mirasierra, on la Guàrdia Reial va trobar material de protecció sense desembalar, que no havia distribuït ni als usuaris ni als treballadors del centre.

Fonts del Govern regional han indicat que la conselleria realitzarà «les actuacions necessàries de comprovació i anàlisi per, si és procedent, obrir un expedient sancionador».

El viceconseller de Polítiques Socials, Alberto Reyero, s’ha posat en contacte amb la direcció del centre per conèixer la versió dels fets, després que la Guàrdia Reial trobés els equips de protecció en caixes, en les quals hi havia 7.000 mascaretes, mentre que ni els residents ni els treballadors portaven els equips de protecció.

Segons ha avançat la cadena SER, un alt Comandament de l’Exèrcit ha comunicat al Govern la situació que es va trobar dissabte passat a l’acudir a desinfectar el centre, i van emplaçar la directora a proporcionar als residents mascaretes, ja que havien de ser traslladats a zones d’espera.

La responsable va indicar a la Guàrdia Reial que no tenien els equips de protecció per als usuaris perquè disposaven dels justos per als treballadors, malgrat que molts d’ells, segons relata el militar, tampoc les portaven.

Notícies relacionades

Els militars van trobar al magatzem unes 7.000 mascaretes, guants, gels, entre d’altres, que, segons la versió de la directora de la residència, aquest material va ser proporcionat per la Conselleria de Polítiques Socials per distribuir entre els centres del grup, han explicat les mateixes fonts.

Al ser divendres i última hora, es van centralitzar en la residència de Mirasierra i dilluns es va procedir al repartiment entre els centres. La conselleria investigarà els fets al centre i, si és necessari, obrirà a l’empresa un expedient sancionador.