COM VOL SANITAT

Els metges rebutgen tornar a treballar al cap de set dies sense fer-se un PCR

El Fòrum Mèdic avisa que tornar sense haver passat un test suposa un perill per als pacients i per als professionals

Només a Madrid hi ha gairebé 1.700 metges infectats de coronavirus

zentauroepp53009312 coronavirus200402202437

zentauroepp53009312 coronavirus200402202437 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

El Fòrum de la Professió Mèdica s’ha mostrat en contra que els sanitaris que no s’hagin sotmès a la prova del coronavirus però que presentin símptomes des de fa set dies i no tinguin febre, es reincorporin a la feina, com aconsella el Ministeri de Sanitat. El protocol, recollit a la ‘Guia d’actuació davant Covid-19 en els professionals sanitaris i sociosanitaris’, ha promès el ministre, Salvador Illa, que serà revisat. [Seguiu les últimes notícies en directe del coronavirus]

Negativa a la proposta del Ministeri

El Fòrum de la Professió Mèdica, integrat pels col·legis de metges, les societats científiques i els sindicats mèdics, s’oposa a aquesta proposta del Ministeri i exigeix que fins que no es tingui una PCR negativa –la prova més fiable per detectar el coronavirus– aquest professional no torni a la feina. Segons el seu parer, no complir aquesta precaució suposa «un risc per a la seva pròpia salut, la dels equips assistencials i la dels pacients que atenen».

Sanitaris contagiats a Madrid

Només a la Comunitat de Madrid, hi ha 3.734 professionals sanitaris de baixa per contagi de coronavirus (2.557) o en aïllament (1.177) a l’haver estat en contacte amb casos positius. Hi ha 1.695 metges infectats de coronavirus, mentre que els 2.039 restants són personal d’infermeria. S’hi sumen 465 facultatius en aïllament i 712 infermers. 

Absència de material de protecció

Notícies relacionades

El Fòrum ha fet aquestes consideracions després de mantenir una reunió per videoconferència en la qual ha reconegut tots els ciutadans i «en especial» els professionals que aquests dies afronten la pandèmia. I ha denunciat que el positiu per coronavirus de 19.400 sanitaris es deu «en gran part» a l’absència del material de protecció «adequat i necessari».

També ha mostrat el seu «unànime rebuig» de la decisió del Ministeri de prorrogar la residència dels MIR d’últim any perquè es poden realitzar les avaluacions docents, perquè, com han assenyalat en altres ocasions, mereixen un contracte com a professionals.