LA MALALTIA AVANÇA A EUROPA

El coronavirus causa la segona víctima mortal a Itàlia

La difunta era una dona que vivia a la regió de la Llombardia

El número d'infectats a les poblacions aïllades puja de 17 a 28

undefined52408150 personnel carry new beds inside the hospital of codogno  nea200221182448

undefined52408150 personnel carry new beds inside the hospital of codogno nea200221182448 / Luca Bruno

1
Es llegeix en minuts
Agencias

Aquest dissabte al matí, el Covid-19 s’ha cobrat la segona mort a Itàlia, després que una desena de poblacions del nord s’hagin posat en aïllament. La morta és una dona de 75 anys que residia a la Llombardia, igual que l’home de 78 anys que va ser la primera víctima mortal. El número d’infectats ha pujat dels 17 registrats divendres, a 28.

La dona patia una pneumònia per la qual va ser atesa a la mateixa sala d’emergència de l’hospital de Codogno, on va ser tractat el pacient de 38 anys que ha generat el focus italià de la infecció. La presència del coronavirus en la morta no es va detectar fins després de la seva mort. Alguns dels sanitaris i metges que van atendre el jove també estan infectats. 

Dels encomanats, 26 són a la regió de la Llombardia i 2 al Vèneto, al nord del país. A més, tres pacients més es mantenen ingressats des de fa setmanes en un hospital de Roma, afectats per la malaltia. 

Dubtes sobre el contagi

No està clar com es va encomanar el primer infectat, un home de 38 anys que es troba en estat greu. Després que els seus símptomes empitjoressin i fos admès a cures intensives, la seva dona va informar els metges que a principis d’aquest mes havia estat amb un amic que havia tornat recentment de la Xina. No obstant, ignorant que estava contagiat, l’home va freqüentar bars, va participar en un partit de futbol i es va entretenir amb parents i amics. Les 150 persones amb les quals va estar en contacte ja han sigut posades en quarantena durant dues setmanes. D’altra banda, 160 persones més, que treballen a la mateixa multinacional que aquest infectat, s’estan sotmetent a les proves analítiques per comprovar si han sigut infectades.

La dona, embarassada de vuit mesos, va donar positiu al test de coronavirus, igual que un home que va practicar esports amb l’infectat de 38 anys.

Notícies relacionades

L’home que havia estat ha la Xina va donar negatiu, però està sent hospitalitzat per a més proves. No n’ha tingut cap símptoma i, si ha tingut el virus, la seva infecció es pot haver acabat, van dir les autoritats sanitàries.

  

Temes:

Coronavirus