REGISTRE ÚNIC

Salut vol obligar els metges privats a registrar les vacunes infantils

Alerta davant d'escoles privades que "no tenen una política de vacunació adequada"

undefined46220828 kdr02  kandahar  afganist n   11 12 2018   varias trabajador190805150848

undefined46220828 kdr02 kandahar afganist n 11 12 2018 varias trabajador190805150848 / MUHAMMAD SADIQ

1
Es llegeix en minuts
Efe / Barcelona

L’Agència de Salut Pública de Catalunya estudia com incorporar les dades de vacunació de nens que van a la sanitat privada en un únic registre de vacunació infantil, per conèixer "amb la màxima concreció possible" quins nens estan vacunats i quins no en aquesta comunitat.

Aquesta 'ofensiva' de l’Agència de Salut Pública de Catalunya per conèixer l’activitat vacunal dels pediatres privats respon a l’increment registrat en els últims mesos de contagis de xarampió, amb 101 casos confirmats des de principis d’aquest any.

De moment, el Departament de Salut no ha concretat com es faria aquest únic registre ni quan entraria en funcionament, però es treballa que els pediatres privats puguin introduir les dades de vacunació en la història clínica dels nens.

També s’ha detectat que algunes escoles, majoritàriament privades, "potser no tenen una política de vacunació adequada", per la qual cosa l’autoritat sanitària ha assegurat que estan "atents" davant d’aquest tipus de comportament.

Sense esmentar cap establiment educatiu, l’Agència de Salut Pública obre la porta a observar més de prop aquestes escoles poc entusiastes amb les vacunes.

Sense vacunar de xarampió

Quant al xarampió, el 84,5% dels 101 casos confirmats a Catalunya des que va començar l’any han sigut de persones que no estaven correctament vacunades, nou de les quals són professionals sanitàries.

Sis dels casos han sigut de nens menors d’un any i, per tant, encara no els tocava la primera dosi de la vacuna (es posa als 12 mes) i dos casos estaven correctament vacunats per la seva edat amb una dosi.

Notícies relacionades

Vint-i-cinc de les persones contagiades –cap de les quals estava vacunada– han hagut d’ingressar en un hospital, segons les dades de l’Agència de Salut Pública, que recorda que el xarampió autòcton es considerava eliminat des de l’any 2000 a Catalunya.

Malgrat els brots de xarampió, l’agència ha assegurat aquest dilluns que "les taxes de vacunació" són molt elevades i també recorda "que vacunar un nen el protegeix a ell i tot el seu entorn". 

Temes:

Vacunes