REACCIÓ A L'HOSPITAL

Caps de servei de Vall d'Hebron defensen el gerent cessat per Salut

Responsables mèdics de l'hospital reclamen en una carta "estabilitat" i "continuïtat"

zentauroepp37620148 barcelona 10 02 2017 presentacion de la reforma de la ciudad190625141534

zentauroepp37620148 barcelona 10 02 2017 presentacion de la reforma de la ciudad190625141534 / ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts
Efe

La majoria de caps de servei de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona han reclamat per carta a la Conselleria de Salut "estabilitat" i "continuïtat" en la feina realitzada en els últims anys en aquest centre, després delrelleu de l’actual gerent, Vicenç Martínez Ibáñez.

El cessament de Martínez Ibáñez es farà efectiu aquesta mateixa setmana al consell d’administració de l’Institut Català de la Salut,  on es nomenarà com a nou gerent Albert Salazar, fins ara gerent de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona.

En declaracions a la premsa, Vicenç Martínez Ibáñez ha indicat aquest dimarts que, de moment, el Departament de Salut no li ha proposat cap altre destí.

Segons ha afegit, després d’uns dies de descans després del seu cessament espera poder-se implicar en algun projecte públic social i/o de salut que l’atregui.

Ha assegurat que "agraeix moltíssim" la iniciativa dels caps de Servei i ha indicat que "hi confio perquè el model" que s’ha impulsat sota la seva gerència no es perdi.

Martínez Ibáñez ha fet aquestes declaracions després de participar en el que ha sigut el seu últim acte públic com a gerent de Vall d’Hebron; la inauguració d’una Unitat de Teràpies Cel·lulars Avançades contra el càncer, pionera a Espanya, en la qual es preveu tractar uns 200 malalts a l’any.

Elogis

Durant la inauguració, el cap del Servei d’Hematologia, Francesc Bosch, ha elogiat la visió de futur de Martínez Ibáñez i li ha agraït la seva predisposició en el projecte de posada en marxa de la nova unitat.

També ha rebut el recolzament, en el mateix sentit, per part de Josep Tabernero, cap d’Oncologia del Vall d’Hebron, i fins i tot del president de la Fundació Vila Casas, Antonio Vila Casas, que ha agraït "el tracte" dispensat pels professionals de l’hospital a la seva persona com a pacient durant els últims 15 anys.

Els caps de Servei del Vall d’Hebron han indicat en una carta al Departament de Salut que estan satisfets amb la gestió de Martínez Ibáñez, que "ha fet un gran canvi" a l’hospital, especialment a l’hora de fer-los partícips de decisions de govern del centre, una situació que volen mantenir.

Segons ha indicat a la premsa el doctor Francesc Bosch, un dels signants de l’escrit, "òbviament acceptem el relleu", però "desitgem continuïtat enla feina feta" i "molta estabilitat en els canvis".

Ha apuntat que "tenim magnífiques referències" del que serà el nou gerent, Albert Salazar, que va ser nomenat a mitjans de juny per la consellera de Salut, Alba Vergés, perquè "es requereix un nou lideratge per a un nou cicle", segons s’informava en l’escarit comunicat de Salut quan es va anunciar el canvi en la direcció del Vall d’Hebron.

Notícies relacionades

Vicenç Martínez Ibáñez, que va ser nomenat a començaments del 2015 en substitució de José Jerónimo Navas, ha desenvolupat gran part de la seva carrera com a metge i gestor del mateix Vall d’Hebron, on ha sigut cap de secció i cap de Cirurgia Pediàtrica, coordinador de l’Àrea Maternoinfantil i director de Processos Quirúrgics, entre d’altres càrrecs.

Al llarg de la seva etapa com a gerent d’aquest centre, que atén la població dels districtes de Nou Barris i Sant Andreu i patologies complexes de pacients de tot Catalunya, ha hagut d’afrontar la situació de col·lapse pràcticament permanent del servei d’urgències de l’hospital general, a més d’obres pendents, com la nova entrada d’urgències de l’Hospital de Traumatologia.