Anar al contingut

A FINALS DE MES

La Generalitat cessa el gerent de l'hospital Vall d'Hebron

Diverses fonts atribueixen el cessament a "motius polítics"

Europa Press

La Generalitat cessa el gerent de l'hospital Vall d'Hebron

ALBERT BERTRAN

L’Institut Català de la Salut (ICS) ha cessat el gerent de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona, Vicenç Martínez, en una decisió que es farà efectiva a finals d’aquest mes i que diverses fonts atribueixen a "motius polítics", han explicat a Europa Press.

'Crónica Global’ ha publicat que es tracta d’un cessament vinculat a diferències amb la consellera de Salut, Alba Vergés, i a un procés de desconstrucció de l’equip de l’exconseller Toni Comín.

Fonts de l’ICS parlen d’un relleu a causa d’un nou enfocament en l’organització de l’hospital més gran de Catalunya, que "comença un cicle que requereix un nou lideratge en un dels hospitals més importants del país". La institució ha agraït la tasca que ha fet Martínez en els últims anys al centre, que dirigeix des del 2015, i ha destacat que durant la seva gerència l’hospital ha engegat "espais pioners" com el bloc quirúrgic, la ‘smart UCI’ i l’inici del projecte de transformació del campus.

Aliança d’hospitals

A més d’aquest nou enfocament, l’hospital apostarà per la innovació en el servei del pacient, i la creació d’una aliança de grans hospitals europeus, han dit.

Martínez havia impulsat un procés de creixement i modernització del campus i les seves instal·lacions, amb una escala més humana, que comptés amb un nou edifici logístic –que inclourà una cuina i costarà 30 milions d’euros–, i obres de millora a consultes externes i Urgències.