CONSELL INTERTERRITORIAL

Carcedo lamenta el rebuig de les comunitats del PP al pla de l'atenció primària

Els consellers populars consideren la mesura "electoralista", ja que aquest divendres comença la campanya

zentauroepp47703008 graf8844  madrid  10 04 2019   la ministra de sanidad  mar a190410192429

zentauroepp47703008 graf8844 madrid 10 04 2019 la ministra de sanidad mar a190410192429 / Kiko Huesca

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, María Luisa Carcedo, ha lamentat "profundament" que les comunitats autònomes governades pelPP  hagin rebutjat, en el si del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS), el Marc Estratègic de l’Atenció Primària, que té per objectiu millorar la situació actual de l’especialitat. Les comunitats populars ho consideren una mesura "electoralista", recordant que aquest divendres comença la campanya electoral per a les eleccions generals del pròxim 28 d’abril.

Carcedo s’ha pronunciat així a la sortida de la reunió, recordant que aquest document és la culminació de tres mesos de treball en què han participat professionals sanitaris, institucions i organitzacions de pacients i usuaris, a qui la ministra ha mostrat el seu "agraïment" per "la gran feina" que han fet.

Per això, i després que els populars hagin assegurat que rebutjaven aprovar el pla perquè havia sigut elaborat amb "massa" pressa, no comptava amb prou consens i responia a interessos electoralistes, la ministra ha insistit que el seu desenvolupament ha comptat amb un consens "unànime" i ha avisat que el comportament del PP "no té res a veure" amb les necessitats de l’atenció primària.

"Que cadascú jutgi"

"Cadascú que jutgi, i ells hauran de donar les explicacions que considerin oportunes. Tant el calendari com el procediment han sigut acordats en aquest òrgan i la convocatòria electoral no suspèn el funcionament de les administracions i no resta ni un bri de responsabilitat als qui tenim l’obligació de mantenir el funcionament adequat i l’adopció de mesures que corresponguin per al bon funcionament dels sistemes públics", ha emfatitzat la ministra de Sanitat.

Notícies relacionades

A més, i preguntada pel rebuig que algunes organitzacions de professionals, com per exemple el sindicat d’Infermeria (Satse), han mostrat també cap al document, la ministra ha insistit que els principals "protagonistes" als quals afecten les mesures qhi estan a favor.

"Al marge de tot això, vull mostrar el meu profund agraïment a tots els professionals, usuaris, pacients i responsables d’institucions que han contribuït que aquest document vegi la llum", ha dit Carcedo, per concloure insistint que el Marc Estratègic posa l’Atenció Primària "al lloc que li correspon".