VIRUS CONTAGIÓS

CCOO denuncia que els grans hospitals ja estan saturats per la grip

El sindicat denuncia que hi ha persones "acumulades" als passadissos i demana al Govern "voluntat política"

La Conselleria de Salut no ha declarat encara l'epidèmia de manera oficial

zentauroepp20937020 mas salud  resfriados  gripe  generico  foto  123rf190110181856

zentauroepp20937020 mas salud resfriados gripe generico foto 123rf190110181856

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

CCOO de Catalunya ha denunciat avui que les urgències dels grans hospitals catalans i molts centres d’atenció primària ja estansaturats de pacients afligits de grip, i ha reclamat "voluntat política" al Govern perquè afronti la situació amb més pressupost.

La secretària de Comunicació de Sanitat de CCOO de Catalunya, Maria Àngels Rodríguez, ha assegurat avui a Efe que la situació actual de les urgències del principal hospital de Catalunya, laVall d’Hebron, a Barcelona, és molt semblant a un hospital de guerra o "tercermundista".

"Persones acumulades als passadissos durant dies, boxs doblats, poc espai perquè treballin els professionals i les lliteres tan juntes que amb prou feines hi ha intimitat", ha assegurat Rodríguez descrivint la situació. A més, s’afegeix el perill de contagi que pot suposar tenir malalts de diverses malalties tan a prop els uns dels altres, ha considerat.

Pacients als passadissos

Per la seva banda, fonts de l’Hospital de la Vall d’Hebron, consultades per Efe, han afirmat que no "es pot parlar de col·lapse" en el seu servei d’urgències, tot i que han admès que sí que hi ha pacients als passadissos, esperant proves i diagnòstics. En aquest sentit, ha informat que s’espera obrir 16 llits més a l’Hospital de l’Esperança en els pròxims dies per descongestionar el de la Vall d’Hebron, amb la qual cosa serien un total de 48 els llits llogats en aquest centre sanitari.

Segons el sindicat, "des del departament de Salut intenten organitzar, planificar, fan apostes noves com els plans Planuc, Enapisc, Piuc, sense que, ara per ara, tingui efecte sobre la població i els professionals que pateixen aquests mesos la inseguretat, la impotència i l’oblit perquè no veuen una solució ni a curt ni a llarg termini".

Personal suficient

Notícies relacionades

Segons el parer de la representant sindical, una possible solució seria dedicar personal suficient a l’atenció específica de les persones afectades per la grip en un espai específic de cada hospital, amb "una atenció de qualitat", perquè ara la situació "és terrorífica" a la Vall d’Hebron, ha assegurat, després de visitar les instal·lacions. "Només fa falta voluntat política d’executar la planificació i dotar-la del pressupost necessari", segons la seva opinió.

De moment, Salut no ha declarat de forma oficial l’epidèmia de grip, ja que es considera que s’han de superar els 110 casos per cada 100.000 habitants, tot i que la setmana passada ja es va situar en els 94,5 casos per cada 100.000 habitants, segons dades de la sotsdirecció general de Vigilància i Resposta a Emergències de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

Temes:

Grip