Després de la promoció d'un nou dispositiu

Els metges reclamen la llei del tabac per a cigarrets electrònics i vaporitzadors

Consideren que poden incitar al consum de nicotina en adults i joves no fumadors

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els metges demanen que s’apliqui la llei del tabac als cigarrets electrònics i altres vaporitzadors, ja que consideren que aquests poden incitar al consum de nicotina en adults i joves no fumadors, i a la dependència en les persones que els consumeixen alhora que el tabac tradicional. 

L’Assemblea General de l’Organització Mèdica Col·legial (OMC) ha instat que s’apliqui la mateixa normativa del tabac per a aquests sistemes electrònics d’administració de nicotina en la seva última reunió en què ha aprovat un informe arran de la campanya publicitària de Philip Morris Internacional per a la promoció i venda del seu nou dispositiu IQOS per a consum de tabac.

A l’informe, l’OMC sosté que l’ús dels Sistemes Electrònics d’Administració de Nicotina (SEAN) per a la deshabituació tabàquica "no està demostrada". 

"No hi ha proves que descartin els cigarrets electrònics i altres dispositius d’administració de nicotina com vaporitzadors com el sistema JUUL i el sistema IQOS, les mateixes qualitats tòxiques de fumar tabac cremat en cigarret convencional o les addictives de la nicotina", segons els metges. 

Afecta els no fumadors

A més, l’OMC considera que l’ús de nicotina al cigarret electrònic exposa els no fumadors als efectes negatius per a la salut, que de cap altra manera no estarien exposats, i pot augmentar l’exposició total a la nicotina entre els fumadors.

Per això, l’organització col·legial recomana als metges que adverteixin els joves de l’alt risc de drogoaddicció a la nicotina, independentment del dispositiu utilitzat per a la seva inhalació. 

Notícies relacionades

També, els aconsella que incideixin en els efectes negatius de la nicotina en les seves diferents formes d’administració, sobretot tenint en compte que a partir del 2030 es preveu que el tabac sigui la causa de més de vuit milions de morts a l’any.

Per això, els metges reclamen també als fabricants que l’etiquetatge inclogui una llista detallada de components, els productes alliberats al medi ambient i a més advertències sobre la toxicitat del producte. 

Temes:

Tabaquisme