06 juny 2020

Anar al contingut

Un menor de 13 anys mor de meningitis a Girona

La Generalitat assegura que es tracta d'un cas aïllat

És el segon cas mortal en aquest hospital des de principis d'any

Beatriz Pérez

Un menor de 13 anys mor de meningitis a Girona

Un menor de 13 anys ha mort per meningitis fulminant a l’Hospital Josep Trueta de Girona aquest dimarts, segons han informat a Europa Press fonts de l’hospital i de la Regió Sanitària de Girona del Servei Català de la Salut (CatSalut). Les mateixes fonts han confirmat a aquest diari que el menor tenia al dia totes les vacunes del calendari. Des de principis d’any s’han registrat a Girona sis casos de meningitis i aquest és el segon que és mortal. El 2017, en aquesta província, hi va haver nou casos de meningitis i dos van ser mortals.

El menor mort ahir va arribar a l’hospital en una situació "molt crítica" per una meningitis meningocòcica, i el CatSalut ha aclarit que es tracta d’un cas aïllat. S’ha realitzat el tractament preventiu a l’entorn familiar directe i a l’escola.

La meningitis és una malaltia infecciosa greu causada per un bacteri anomenat meningococ i és especialment freqüent en nens d’entre un i cinc anys. A tot Catalunya, hi va haver un total de 65 casos el 2017 d’aquesta malaltia, dels quals sis van ser mortals.