Per a nens i adolescents

Disponible una nova vacuna contra la meningitis B

Està indicada per a la immunització activa a partir dels 10 anys

trumenba

trumenba

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una nova vacuna contra el meningococ B, indicada per a nens a partir de 10 anys, ja està disponible a Espanya, després que l'Agència del Medicament l'aprovés el 10 de març.

La nova vacuna, Trumenba, està dissenyada per cobrir més del 80% de les soques circulants del citat meningococ, el de més prevalença, prop d'un 60%, a Europa i Espanya.

Fins ara, han explicat avui responsables de Pfizer, l'única vacuna de  què es disposava contra el meningococ B oferia una cobertura per aproximadament el 69% de les soques invasives del citat meningococ.

La malaltia meningocòccica es produeix de forma aguda i a qualsevol edat.

El bacteri que la causa es transmet a través del contacte amb les secrecions respiratòries o de la gola de portadors asimptomàtics, o excepcionalment per contacte directe amb pacients que ja pateixen la malaltia.

El pronòstic d'una infecció per aquest germen és greu i a causa de la ràpida progressió de la malaltia, la vida del pacient pot perillar en qüestió d'unes poques hores.

Notícies relacionades

"Fins i tot amb la cura adequada, fins al 10% dels pacients moren normalment entre les 24-28 hores després de l'aparició dels símptomes", ha advertit durant la presentació de la vacuna el doctor Javier Álvarez Aldeán, cap del servei de pediatria de l'hospital Costa del Sol de Màlaga.

Sobre els símptomes inicials, ha recordat que són inespecífics (febre, mal de cap) i difícils d'identificar, ja que es poden confondre amb altres patologies com la grip, per això la vacunació es presenta, ha defensat, com una bona opció de prevenció.