Reaccions

Els pares creuen que multar-los si els seus fills beuen ha de ser l'últim recurs

Per fer una "llei tan important s'hauria d'haver comptat amb les famílies", protesta la Concapa

1
Es llegeix en minuts

La Confederació Catòlica Nacional de Pares de Família i Pares d'Alumnes (Concapa) ha manifestat que la sanció que se'ls pugui imposar als pares, en el marc de la futura llei de l'alcohol, ha de ser "l'últim recurs" de totes les mesures. Així ho ha aclarit el seu president nacional, Pedro José Caballero García, que a més ha insistit, malgrat no haver aprofundit encara en la lectura de l'esborrany, que des de la confederació entenen que les sancions "són necessàries, però sempre que siguin com a últim recurs".

Això és perquè entenen que "abans hi ha una sèrie d'accions que s'han de fer, com el control dels locals on es ven alcohol a menors o la publicitat als mitjans, és a dir, que sigui una de moltes mesures, i complementàries a totes elles".

Al seu torn, Caballero ha volgut remarcar que, "en el seu moment", la confederació va parlar amb la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, i van traslladar la seva opinió respecte a aquesta sanció que s'ha d'utilitzar com a última opció, perquè "sempre davant una imposició" s'acaba generant "el sentit contrari del que es pretén".

Respecte a vendre alcohol a menors, ha recalcat que no hi pot haver possibilitats que existeixin locals que en venguin, o que en venguin a un individu, que després faci comerç amb les begudes. "El que hi hauria d'haver és un control més gran de tot això", ha aclarit.

No obstant, malgrat estar d'acord amb totes les mesures "que siguin necessàries", el president nacional ha assenyalat que des de Concapa "s'aposta per la prevenció, que les famílies formin els fills", ja que "s'ha de donar alternatives per tenir un oci responsable". Abans, ha volgut incidir, s'han de fer "altres moviments més important, i que hi vagin en consonància".

L'opinió de les famílies

Notícies relacionades

El president nacional de la confederació ha criticat que no s'ha tingut en compte els pares ni els familiars a l'hora de realitzar aquest informe, que estableix les bases de la futura llei.

"Per fer una llei tan important s'hauria d'haver comptat amb les famílies, amb nosaltres no s'ha comptat gens, encara que sigui un esborrany, sigui el que sigui; el primer que haurien d'haver fet és cridar els representants de les famílies, demanar-nos opinió o informació", ha declarat.