El pont posa al límit les urgències de la Vall d'Hebron

El centre nega un col·lapse del servei però admet "un dia difícil" a causa de "un pic de pacients"

76 malalts esperen habitació i s'han derivat pacients a altres centres hospitalaris

icoy36593579 urgencias vall hebron161211203503 / RICARD CUGAT

icoy36593579 urgencias vall hebron161211203503
icoy36593609 urgencias vall hebron161211203543

/

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El servei d' Urgències de l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona ha viscut una jornada "difícil" aquest diumenge i aquesta tarda acumula 76 malalts esperant habitació, molts d'ells en lliteres estacionades als passadissos, cosa que ha obligat el centre a derivar alguns pacients a l'Hospital de Sant Rafael i al Pere Virgili. L'efecte del pont i el repunt de casos de grip, habitual en aquestes dates, són les causes més probables que hagin anat més pacients a la Vall d'Hebron.

Segons un portaveu del centre, que ha precisat que els 76 malalts que esperen (que hores abans han arribat a ser uns 90) ja han sigut atesos encara que no han pogut ser ingressats en habitacions, les urgències no estan col·lapsades, i el personal que treballa és el mateix que en un dia normal o fins i tot superior, si bé subratlla que hi ha hagut "un pic de pacients". En un moment del divendres passat, subratlla, hi havia més gent esperant ingrés que aquest diumenge.

A més dels dos centres citats, s'ha derivat personal a l'Hospital de Traumatologia del mateix Vall d'Hebron. El mateix portaveu ha explicat que la xifra dels que esperen ingrés no es reduirà significativament fins dilluns al matí.

Els malalts que són derivats al Sant Rafael i al Pere Virgili requereixen ingrés però són els que pateixen afeccions més lleus, subratlla el centre hospitalari. Segons el portaveu abans citat, la situació d'aquest diumenge es podria donar en dies considerats menys conflictius. Sens dubte, un dels moments de més pressió s'espera per a d'aquí dues setmanes, quan es preveu que la grip s'estengui.

DENÚNCIA D'UNA COORDINADORA

La Coordinadora d'Entitats del Servei d'Atenció Primària (CE SAP) Muntanya, ha denunciat que durant aquest pont han arribat a ser més de 90 pacients els que han hagut d'esperar llit a urgències de la Vall d'Hebron, un dels hospitals de referència a Catalunya.

Notícies relacionades

La coordinadora ha denunciat que aquests dies de pont "no hi ha hagut planificació i urgències.

"¿Qui ha de posar solució?", s'ha preguntat la coordinadora d'entitats, que assegura que aquesta saturació és habitual malgrat que encara no ha començat l'epidèmia de grip, que pot agreujar encara més la situació.