Alerta sanitària

Detectada la toxina botulínica en mongetes de la marca Bonpreu distribuïdes a les Balears

icoy34519295 alubias judias160630200413

icoy34519295 alubias judias160630200413 / 123RF

1
Es llegeix en minuts

Segueix l'alerta sanitària. L'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (Aecosan) ha confirmat aquest dimarts la presència de toxina botulínica en un lot de mongetes seques cuites de la marca Bonpreu, distribuït a Eivissa, Menorca i Mallorca sota la marca Ifa Eliges. N'hi ha prop de 500 pots en mans de consumidors.

El lot en qüestió és l'L-146-16, envasat per Hermanos Cuevas, SA, en pot de vidre de 400 grams, amb data de consum preferent 31-12-2021, informa en una nota de premsa la Direcció General de Salut Pública del Govern balear.

Aquest producte ha sigut distribuït a Mallorca, Eivissa i Menorca a través del supermercat Hiper Centro, i malgrat que la setmana passada se'n van retirar 7.056 pots dels supermercats, encara n'hi ha 238 a l'illa pitiüsa i 251 entre Mallorca i Menorca que no s'han localitzat entre els consumidors.

Per això, Salut Pública ha fet un crida urgent a la població perquè s'abstingui de consumir-ne i recomana tornar l'envàs a l'establiment on va ser adquirit. Si ja s'ha consumit i es presenten manifestacions digestives, oculars o fatiga s'ha d'anar als serveis d'urgències, afegeix.

NO CONSUMIR MONGETES D'EL CULTIVADOR

Una altra cadena d'alimentació s'ha sumat a la retirada preventiva. Els supermercats Aldi han demanat aquest dimarts als seus clients que no consumeixin mongetes seques cuites envasades de la marca El Cultivador com a mesura preventiva, després que ahir es detectés la toxina botulínica en el pot de mongetes envasades que van consumir els dos bombers infectats de botulisme a Palafrugell (Girona), que segueixen en estat greu.

En un comunicat, la cadena Aldi ha informat que "per garantir la seguretat alimentària i la tranquil·litat dels seus consumidors" el 30 de juny va retirar preventivament tots els lots de mongetes seques cuites de la marca El Cultivador (pot de vidre de 400 grams).

Notícies relacionades

És un producte elaborat també per l'empresa Hermanos Cuevas SA i que estava a la venda als establiments d'Aldi a Espanya

Tot i que l'Aecosan va informar dilluns que els lots afectats corresponien als codis L-151-16 i L-158-16, Aldi ha retirat totes les unitats de producte.