La infermera britànica contagiada d'Ebola és hospitalitzada per tercera vegada

El novembre passat va ser donada d'alta d'una meningitis relacionada amb el virus

Fotografia d’arxiu sense datar, facilitada per la família, de Pauline Cafferkey.

Fotografia d’arxiu sense datar, facilitada per la família, de Pauline Cafferkey. / ARXIU / EFE

2
Es llegeix en minuts

La infermera britànica Pauline Cafferkey, aïllada dos cops al contraure l’Ebola el 2014 a Sierra Leone, ha sigut hospitalitzada per tercer cop, va informar ahir el Servei Nacional de Salut (NHS) del Regne Unit. Un portaveu de l’NHS a Escòcia, on resideix la noia, va dir que «després de ser examinada rutinàriament per la Unitat de Malalties Infeccioses, Pauline Cafferkey ha sigut admesa a l’hospital per investigar més».

Cafferkey ha ingressat a l’Hospital universitari Reina Isabel de Glasgow, on el novembre passat va ser donada d’alta d’una meningitis relacionada amb el virus.

La infermera va ser hospitalitzada dos cops al contraure el virus de l’Ebola quan treballava a Sierra Leone el desembre del 2014. El primer cop va passar gairebé un mes a la unitat d’aïllament del Royal Free Hospital de Londres, on va ser donada d’alta després d’haver rebut un tractament experimental amb plasma sanguini d’un altre pacient, el també infermer Will Pooley.

L’octubre del 2015, la sanitària va tornar a ingressar al centre al contraure una meningitis relacionada amb el virus, i va arribar a estar en estat crític abans de sortir amb l’alta mèdica el 12 de novembre. Aquest dia, va ser traslladada a l’Hospital Universitari Reina Isabel de Glasgow per completar la recuperació.

Cafferkey va contraure l’Ebola quan treballava a Kerry Town amb l’organització humanitària Save the Children per intentar contenir el brot del virus que va afectar l’Àfrica occidental. Els protocols que hi ha en vigor al Regne Unit estableixen que qualsevol persona diagnosticada d’Ebola ha de ser traslladada com més aviat millor a la unitat d’aïllament que hi ha preparada a l’hospital londinenc.

Notícies relacionades

L’octubre passat, la infermera, natural de South Lanarkshire, va anar al metge a Glasgow amb símptomes que el doctor va interpretar com un virus convencional però que després van ser diagnosticats com una meningitis causada per una complicació de l’Ebola, el virus del qual continuava estant al seu organisme. Quan al novembre va ser donada d’alta pel Royal Free Hospital de Londres, on havia sigut traslladada d’urgència, l’equip mèdic va dir que s’havia recuperat totalment i que ja no era infecciosa.

RESERVA DE 300.000 VACUNES / GAVI, una aliança publicoprivada que afavoreix l’accés a les vacunes, i una subsidiària de la farmacèutica Merck van anunciar ahir un acord que permetrà comptar a partir del mes de maig amb una reserva de 300.000 vacunes en cas d’un nou brot d’Ebola. Les dues parts busquen igualment accelerar el procediment d’autorització per a la comercialització de la vacuna, que en el cas de qualsevol producte farmacèutic requereix uns quants anys. GAVI aportarà cinc milions de dòlars per continuar el desenvolupament d’aquesta vacuna experimental.

Temes:

Ebola