Crisi sanitària

Sierra Leone registra el rècord de morts per l'Ebola en un dia amb 121 morts

El virus ja ha matat 3.439 persones

1
Es llegeix en minuts

Sierra Leone va registrar dissabte passat un total de 121 morts per Ebola, el nombre més gran registrat fins a la data en un dels països més afectats per l'epidèmia que assola Àfrica Occidental.

Segons les dades publicades pel Ministeri de Sanitat sierraleonès, durant la jornada de dissabte van morir 121 persones a causa del virus, quan hasta la fecha les morts no havien superat algunes desenes en una sola jornada.

Des de l'inici del brot, el març passat, ja són 678 les persones que han perdut la vida per l'Ebola a Sierra Leone, mentre que 2.416 persones han contret la febre hemorràgica, de les quals 477 han sobreviscut.

Fins ahir, s'havien detectat 81 nous casos i nou pacients van ser donats d'alta al país, que és el segon més castigat per l'epidèmia després de Libèria, on ja han mort 2.061 persones, segons les últimes dades de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

El brot d'Ebola, el més virulent conegut fins ara, ha ocasionat 3.439 morts en 7.492 casos de contagiats en diversos països d'Àfrica Occidental, fonamentalment a Guinea Conakry, Libèria i Sierra Leone.

Notícies relacionades

Malgrat haver estat el país on va sorgir el brot, Guinea Conakry és on menys casos s'han registrat fins a l'1 d'octubre, 1.199, dels quals han mort 739.

L'Ebola també ha arribat a tres països on no hi ha transmissió constant en la comunitat i només s'han donat casos aïllats i importats: Nigèria, amb 20 casos i 8 morts, i Senegal, amb un infectat que es va curar.