'Salvados' aborda la privatització de la sanitat pública

Jordi Évole entrevista aquest diumenge Rafael Bengoa, assessor del Govern d'Obama per a la reforma sanitària

’De paciente a cliente’, el pròxim reportatge d’Évole. / LA SEXTA

1
Es llegeix en minuts

En els últims mesos hi ha hagut nombroses mobilitzacions de la 'marea blanca' contra el pla privatitzador de la sanitat pública a la Comunitat de Madrid.¿Què significa privatitzar un hospital públic? ¿És cert que és més barat el de gestió privada? Aquestes són algunes de les preguntes que es plantejaJordi Évole a 'De paciente a cliente', el reportatge d'aquest diumenge de'Salvados' a La Sexta (21.30 hores).

El programa explicaràcom funciona el primer hospital privatitzat d'Espanya, l'Hospital de la Ribera d'Alzira (València), en funcionament des del 1999, i donarà veu a metges i infermeres per descobrircom afecta l'usuari la privatització dels centres hospitalaris. ¿Ofereixen la mateixa assistència sanitària? ¿És compatible obtenir beneficis empresarials i oferir una bona atenció al pacient?

TESTIMONIS

Notícies relacionades

A més, el programa entrevista Rafael Bengoa, un expert en sanitat pública recentment pel Govern d'Obama per assessorar-lo sobre la reforma sanitària nord-americana.

'Salvados' ¿també recull els testimonis ¿dels periodistes Elena Sevillano i Toni Martínez i el de la doctora anestesista Mónica García, portaveu de l'AFEM (Associació de Facultatius Especialistes de Madrid), que lidera les manifestacions dels metges de la Comunitat de Madrid.