SanaMent i la salut mental

Nova secció d’EL PERIÓDICO per jutjar menys i escoltar més

3
Es llegeix en minuts
SanaMent i la salut mental

SanaMent i la salut mental

Necessitem parar i pensar. Ens ho mereixem. Hem viscut una pandèmia, ens dol la guerra d’Ucraïna, el desastre de Palestina i tants altres conflictes que continuen vius. Patim la sequera. El planeta té pronòstic reservat. La política és un combat sense treva. Estem de mal humor. El futur de les nostres filles i fills és incert. Omplir el carretó de la compra és un miracle. Tenir un habitatge digne, una odissea.

I malgrat això sabem que l’espècie humana s’adapta (ara a això se li diu resiliència). Sabem que l’esperança forma part de la vida i que encara ens queden xarxes de suport entre tots. Per sort.

I tu, ¿com estàs? Per això, val la pena parar i pensar. I preguntar-te: i tu, ¿com estàs? Sí, tu. ¿Com és la teva vida? ¿Què sents quan t’aixeques al matí? ¿Què t’il·lusiona i et posa trist?

Sí, aquestes preguntes també les ha de fer el periodisme. Perquè a aquest ofici li interessa el món sencer. I el món sencer comença a l’interior.

Hem d’escoltar-te més. Acompanyar-te més. Ajudar-te més. I compartir més tot allò que pot fer una mica millors les nostres vides: les investigacions, les tendències, les teràpies, les mesures, les denúncies i els avenços.

EL PERIÓDICO vol entendre més, jutjar menys i escoltar més. I fidels a aquests principis, creem una secció nova: SanaMent.

És nova, però amb arrels fortes: la mirada emocional que ja practiquen les periodistes i els periodistes d’aquest diari. La mirada que impregna les informacions sobre salut, cultura i economia, les contraportades i els espais d’anàlisi. Mirada humana de les professionals que ara amplificarem. Li donarem el pes que es mereix, el focus que es mereix, la cura que es mereix.

Em poso a remar per impulsar aquesta bona tasca. Fa 30 anys que segueixo l’actualitat política. Per la meva salut mental, és bo canviar. Els polítics agrairan perdre’m de vista. Però tinc una mala notícia per a ells, bona per a tothom: està en marxa una fornada de periodistes joves amb gran esperit crític, rigor i sense complexos.

Emprenc un canvi perquè sempre he treballat amb el que em motiva. I SanaMent em motiva. Conec la lluita per superar un trastorn mental. He conviscut amb això. He escoltat moltes dones i homes que han tirat endavant. He conegut molts professionals que posen cada dia tot el seu cor. I a les associacions, i als governs.

A SanaMent parlarem de benestar emocional en totes les seves dimensions. La humana, la científica, la familiar, la internacional, la cultural, l’esportiva, la reivindicativa, la que dubta, la dels joves, la dels vells.

El nostre nord és el mateix de sempre a EL PERIÓDICO: fer periodisme de qualitat. En totes les seves formes: notícies, reportatges, anàlisi, firmes destacades, entrevistes, pòdcasts, reportatges multimèdia, TikToks, debats, diàlegs... I tot sempre amb tu. Atenent-te, dialogant, proposant.

Notícies relacionades

Trencarem prejudicis i parlarem de salut més que de malaltia, de benestar més que de tragèdia. Donarem veu a totes les coses bones es fan cada dia. El que feu les persones anònimes en la vostra lluita diària, cosa que aconsegueixen les entitats, les professionals, majoritàriament dones, en aquest sector. El que fan els governs, les persones famoses i el teu veí del segon. Mirarem també tot el que queda per fer, les insuficiències, les inquietuds.

El nostre objectiu: fer comunitat. Ser el principal referent espanyol i europeu en benestar emocional en un sentit molt ampli. Amb totes les eines digitals i audiovisuals per portar a terme una escolta activa, cooperar amb tu i explicar les notícies utilitzant el llenguatge amb rigor i proximitat. Proximitat a tu. Rigor i mentalitat oberta, aquesta és la nostra recepta. I els nostres únics límits són que ens puguem entendre i que el que explorem sigui útil, estimulant i humà. Que ens ajudi a recuperar la foguera entorn de la qual ens parem a pensar i a conversar. ¿Ens acompanyes.