Salut

L’Hospital de Mataró practicarà un centenar d’operacions de pròstata amb cirurgia làser

Aquesta tècnica comporta un menor sagnat durant la intervenció i redueix el temps d’ingrés hospitalari

L’Hospital de Mataró practicarà un centenar d’operacions de pròstata amb cirurgia làser

ACN / Jordi Pujolar

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Hospital de Mataró (Maresme) té previst arribar a un centenar d’operacions d’hiperplàsies prostàtiques benignes amb làser aquest 2022, una malaltia que provoca molèsties i que incideix en la qualitat de vida dels pacients.

La cirurgia làser es va iniciar a l’Hospital de Mataró el març del 2021 amb resultats molt positius, ja que aquesta tècnica comporta un menor sagnat durant la intervenció i cap pacient ha requerit una transfusió postoperatòria.

A més, la tècnica impulsada pel centre hospitalari ha permès reduir a 48-72 hores l’ingrés hospitalari per aquesta intervenció quirúrgica, davant els quatre o cinc dies que requereix la cirurgia oberta.

Els resultats són satisfactoris, ja que un estudi realitzat per l’Associació Europea d’Urologia indica que el 92% dels pacients intervinguts amb làser estan satisfets al cap de sis anys, i que només un 1,4% va necessitar una nova intervenció.

Notícies relacionades

Aquesta malaltia suposa un engrandiment de la glàndula prostàtica i pot generar obstrucció a la sortida de l’orina a la bufeta, i és el motiu principal de consulta a l’uròleg en homes de més de 50 anys, ja que aquest òrgan s’engrandeix inevitablement amb l’edat.

Més notícies de Mataró en l’edició local d’EL PERIÓDICO