El Parc Taulí celebra 20 anys del servei d’atenció al viatger amb 2.000 consultes anuals
1
Es llegeix en minuts
EFE

La Unitat de Salut Internacional i Consell al Viatger de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell (Vallès Occidental) celebra aquest estiu el seu 20è aniversari amb una mitjana de 2.000 consultes anuals, segons ha informat el centre hospitalari.

El doctor Bernat Font va crear l’agost del 2003 aquesta unitat, la primera al Vallès Occidental, a l’observar un canvi de tendència de la població a l’hora de viatjar i la necessitat d’un servei específic sobre medicina tropical, segons ha informat aquest dijous l’hospital.

La doctora María Luisa Machado, coordinadora de la Unitat, ha recordat que Font va ser «un pioner», ja que «va veure la necessitat de crear aquesta unitat i ja el 2007, en tan sols quatre anys, atenia més de 2.000 viatgers.

Les dades es van anar mantenint fins al 2019, quan els professionals de salut internacional van atendre gairebé 3.000 persones.

«Amb la pandèmia hi va haver una baixada de visites, però l’any passat ja es va recuperar la demanda d’informació; per la unitat hi van passar uns 2.000 viatgers. I aquest any, podem confirmar que s’ha recuperat la normalitat», assegura la doctora Machado.

La Unitat de Salut Internacional i Consell en el Viatger del Parc Taulí ofereix els seus serveis com a centre de vacunació internacional i de consell en atenció sanitària al viatger.

Notícies relacionades

La unitat està integrada en el Programa Poblacional de Malalties Infeccioses del Parc Taulí. ,

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO Sabadell

Temes:

Sabadell